Διαλυμένο κράτος, φυλακές μπάχαλο

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή, περίπου έναν χρόνο μετά την ανάρρησή της στην εξουσία, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι δεν υπάρχει κράτος! Θα μπορούσε να είναι αστείο, αλλά πρόκειται για θλιβερή πραγματικότητα, η οποία αφορά την πατρίδα μας.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό σε έλεγχο που έγινε στα κελιά και στους κοινόχρηστους χώρους των Φυλακών Κορυδαλλού, στην πτέρυγα των ανδρών που κρατούνται για υποθέσεις τρομοκρατίας αλλά και για οικονομικά εγκλήματα βρέθηκαν μαχαίρια, κατσαβίδι, κινητά τηλέφωνα, φορτιστές, usb sticks, hands free,

εξωτερικοί σκληροί δίσκοι υπολογιστών, κάρτες sim, κάρτα μνήμης, φορητά ρούτερ wifi, ψυχότροπα χάπια, κοντάρια, ζυγαριά ακριβείας, κόφτες, λεπίδες, συρματόσκοινο και διάφορα άλλα απαγορευμένα υλικά.

Δυστυχώς, τα παραπάνω δεν προξενούν έκπληξη σε οποιονδήποτε παροικεί την… Ιερουσαλήμ των σωφρονιστικών καταστημάτων. Ολοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση εκεί είναι οικτρή και ουδείς επί χρόνια έχει πράξει κάτι ουσιαστικό για να αναχαιτίσει την επέλαση της παραβατικότητας και να μειώσει την ισχύ που έχει αποκτήσει το ποινικό και τρομοκρατικό κράτος εν κράτει.

Οι φυλακές αποτελούν χώρους όπου οι διακρίσεις υπέρ των ισχυρών και σε βάρος των αδυνάτων είναι θεσμός. Οι ισχυροί είναι και όσοι έχουν χρήματα και μπορούν να αγοράσουν την ανοχή και τη σιωπή προσώπων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, αλλά και διάφοροι ποινικοί και τρομοκράτες – ένας χώρος της παραβατικότητας, ο οποίος είναι φιλόξενος και για το κοινό έγκλημα, αλλά και για τον αριστερισμό και το «αντάρτικο πόλης». Κανείς δεν τολμά να μπει στον δρόμο των επωνύμων του εγκλήματος – είτε αυτοί είναι μαφιόζοι είτε πιστολάδες των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Δεν είναι επιτρεπτό σε μια σκληρά αγωνιζόμενη κοινωνία, η οποία εδώ και μία δεκαετία δοκιμάζεται από πολύπλευρες κρίσεις, να ανέχεται τη βάναυση υπονόμευση του κράτους δικαίου και των θεσμών της.

Αντί για κομπασμούς, πανηγύρια και λόγια παχιά χωρίς ουσία, οι ιθύνοντες ας κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους. Ξέρουν τα προβλήματα. Οφείλουν να τα λύσουν. Το ζήτημα είναι αν θέλουν να το πράξουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα