Νεκροθάφτης συνταξιούχων ο Τσακαλώτος

Νεκροθάφτης συνταξιούχων ο Τσακαλώτος22.09.2018ΣΥΡΙΖΑ

Θύελλα αντιδράσεων μετά την απίστευτη δήλωση για τον... προσδοκώμενο θάνατο των ηλικιωμένων απομάχων της εργασίας

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις συντάξεις έριξε η απαράδεκτη και μακάβρια δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το Λονδίνο, ο οποίος (σε συνέχεια ανάλογων δηλώσεων Τσίπρα στη ΔΕΘ) επικαλέστηκε το βιολογικό τέλος των συνταξιούχων για να τεκμηριώσει τη... μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα

του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ο υπουργός Οικονομικών σε ομιλία του ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς, δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Ντροπή

Αυτή η δήλωση άναψε τα αίματα στην Αθήνα. Η Ν.Δ. έκανε λόγο για ντροπιαστική δήλωση, σημειώνοντας ότι «τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας, να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.500.000 συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών».

Από το Μοσχάτο επίσης επισημαίνουν ειρωνικά: «Ετσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους, προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθανάτους. Και δεν ντρέπονται».
Για αναλγησία και κυνισμό έκανε λόγο από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσακαλώτου.

«Μετά τον κ. Τσίπρα, ο κ. Τσακαλώτος: Μέχρι το 2020, 2030 ή 2040 οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν! Και να σκεφτείτε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν καριέρα φωνάζοντας “οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς”» ανέφερε ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

Απαντώντας ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «ακραίο τσαρλατανισμό» και υποστήριξε ότι ουδέποτε ευχήθηκε να πεθάνουν άνθρωποι. Η εξήγηση που δίνει ο υπουργός Οικονομικών για την εν λόγω δήλωσή του είναι πως αυτή αφορά το κυβερνητικό επιχείρημα ότι η περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019 είναι δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό μέτρο, και αφορά μόνο μια μικρή μερίδα συνταξιούχων και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστεί. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων. Η Ν.Δ. ας συνεχίσει τον δικό της κατήφορο, όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ν.Δ. έχει φτάσει στον πάτο» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεκροθάφτης, Τσακαλώτος,nekrothaftis, tsakalotos