Δέκα χρόνια κάθειρξη για καταπάτηση στον Ρέστη

Δέκα χρόνια κάθειρξη για καταπάτηση στον Ρέστη05.12.2018Δικαστικά

Μένει ελεύθερος έως την έφεση

«Καμπάνα» δέκα ετών κάθειρξης έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη για την υπόθεση καταπάτησης 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης, που φέρεται ότι πέρασαν στην κυριότητά του με ψευδείς βεβαιώσεις.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο εφοπλιστή για τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή

δήλωση, σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Μάλιστα, η έδρα τού επέβαλε ποινές κάθειρξης οκτώ ετών για καθένα από τα αδικήματα που τον βαρύνουν, οι οποίες τελικά συγχωνεύτηκαν σε 10ετή κάθειρξη, ενώ του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Υπό όρους

Η ποινή του Βίκτωρα Ρέστη έχει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, γεγονός που σημαίνει πως έως την ώρα της δευτεροβάθμιας δικαστικής κρίσης ο εφοπλιστής παραμένει ελεύθερος υπό όρους. Συγκεκριμένα, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Βαριές ποινές επιφύλαξαν οι δικαστές και σε ακόμα τέσσερις συγκατηγορουμένους του εφοπλιστή, ενώ 12 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Στους καταδικαθέντες είναι ο συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από οκτώ έως 10 χρόνια.

Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών καταδικάστηκε η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου, ενώ σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα