Κόντρα και με εξώδικα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Κόντρα και με εξώδικα για το ΚΕΕΛΠΝΟ05.12.2018Πρόσωπα

Ο Γεωργιάδης κατηγορεί τον Μπαλωμενάκη για υπέρβαση εξουσίας

Με τους γνωστούς καβγάδες, αλλά και με εξώδικα έκλεισε τον κύκλο της η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Ο πάντα… ψύχραιμος Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τον καταλογισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ βαρύτατων ευθυνών για τις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ,

αποφάσισε να στείλει εξώδικο στον πρόεδρο της Εξεταστικής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, κατηγορώντας τον για υπέρβαση εξουσίας και υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η υπόθεση των 23 προσλήψεων έχει κλείσει, αφού έχει ήδη ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη. Ο παραλήπτης του εξωδίκου μίλησε για πρωτοφανή κίνηση, που εκλαμβάνεται ως απόπειρα απειλής και εκβίασης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να πάρουν θέση.

Στο πόρισμά της η Ν.Δ., όπως αναμενόταν, έβγαλε «λάδι» τον αντιπρόεδρό της, ισχυριζόμενη ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του με τις 23 προσλήψεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι «δεν προέκυψαν στοιχεία που να καταδεικνύουν παρέμβαση υπουργού ή άλλου πολιτικού προσώπου προς επηρεασμό αποφάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την περίοδο που εξετάστηκε (έως το 2014)», με εξαίρεση την επιστολή της Φωτεινής Σκοπούλη περί απευθείας ανάθεσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε εταιρία για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Η Ν.Δ. υποστήριξε, ωστόσο, ότι ανέκυψαν ζητήματα πολιτικών ή και ποινικών ευθυνών που αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. (2015-2018).

Οσο για τη ΔΗ.ΣΥ., κινήθηκε στο «γαλάζιο» μήκος κύματος, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει επιλήψιμος δόλος του Αδωνη Γεωργιάδη για τις προσλήψεις των υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ». Σημείωσε, ωστόσο, ότι όφειλε να έχει ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης των υπαλλήλων που διατέθηκαν στο γραφείο του. Την ίδια ώρα, κάλυψη παρείχε και στον Ανδρέα Λοβέρδο, υποστηρίζοντας ότι για τη σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΚΑΝΑ που υπεγράφη επί θητείας του «δεν εντοπίζεται αιτία ή περιθώριο αποδόσεως ευθυνών σε πολιτικό πρόσωπο». Οι πορισματικές θέσεις των κομμάτων θα δοθούν στον Νίκο Βούτση το πρωί της Παρασκευής και κατόπιν θα οριστεί η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα