Χυδαιότητες με στίχους από Ερντογάν

Χυδαιότητες με στίχους από Ερντογάν07.01.2019Παρασκήνιο

Στίχους τουρκικού λαϊκού τραγουδιού για τη Σμύρνη που στάζει... δηλητήριο εναντίον των Ελλήνων απήγγειλε ο Ταγίπ Ερντογάν, ξεπερνώντας σε προκλητικότητα ακόμη και τους σκληροπυρηνικούς Γκρίζους Λύκους

Κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματός του στην πόλη ο «σουλτάνος» έκανε λόγο για «μαύρες μέρες της Κατοχής», υπονοώντας την παρουσία του Ελληνικού Στρατού στην Ιωνία το 1922 και εν συνεχεία το... τερμάτισε.

«Ομορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός από πάνω σου. Την ημέρα στη φαντασία μου,

το βράδυ στη σκέψη μου. Σκύψτε, βουνά, να περάσω στην πατρίδα μου. Διευκολύνετε τον στρατό μου να περάσει. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού κι αν μπει, δεν μπορεί να μαζέψει τα μπουμπούκια τριαντάφυλλων. Ο ποταπός Ελληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Λένε, μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη. Θα ρίξω τους Ελληνες στη θάλασσα» ήταν οι στίχοι που απήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος και συνεχίζοντας σε αυτό το ποιητικό μοτίβο εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της χώρας μας.

«Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε εναντίον των αλεπούδων που προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μέρα νύχτα για να μην αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους οι ποταποί που βρίσκονται εκτός και εντός; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς, να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου;» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα