Ο Καμίνης έριξε τον Σταυρόσε πισίνα ξενοδοχείου!

Ο Καμίνης έριξε τον Σταυρόσε πισίνα ξενοδοχείου! 07.01.2019Πρόσωπα

Απίστευτες σκηνές έζησαν επίσημοι και πιστοί οι οποίοι παρευρέθηκαν στην παραδοσιακή τελετή των υδάτων στην Αγία Φωτεινή Ιλισού

Ακολουθώντας τον ιερέα και την πομπή αντί για την παραδοσιακή κατεύθυνση προς το Κολυμβητήριο είδαν έκπληκτοι να ακολουθείται η αντίθετη πορεία. Σχεδόν όλοι κοιτάζονταν μεταξύ τους απορημένοι, ενώ ορισμένοι αντέδρασαν. Το θέαμα που ακολούθησε ήταν κωμικοτραγικό. Πρώτοι οι ιερείς, στη συνέχεια οι αξιωματούχοι και οι πιστοί εισέρχονται με... κατάνυξη στο πολυτελές

ξενοδοχείο (φωτό) που βρίσκεται επί της οδού Αθανασίου Διάκου στο πλάι των Στυλών του Ολυμπίου Διός.

Ψέλνοντας η πομπή περνούσε από το μπαρ και τα δωμάτια του ξενοδοχείου για να καταλήξει στην πισίνα του και να ρίξει τον Σταυρό. Είναι ακόμη ένα από τα μεγαλουργήματα του ανεκδιήγητου δημάρχου Καμίνη. Για να αποφύγει το περσινό φιάσκο -ο Σταυρός ρίχτηκε στην πισίνα που δεν είχε νερό-, προτίμησε να απέχει από κάθε προετοιμασία. Οι υπηρεσίες του δήμου δεν φρόντισαν για να προετοιμαστεί η πισίνα του Κολυμβητηρίου και να μπουν η εξέδρα και όλα όσα προηγούνταν επί δεκαετίες. Οπότε βρέθηκε η λύση του ξενοδοχείου.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για μία από τις δύο τελετές που γίνονται στην Αθήνα από τα προπολεμικά χρόνια. Με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων οργανώνονταν μέχρι πέρυσι οι τελετές στη Δεξαμενή και στο Κολυμβητήριο της περιοχής του Ολυμπιείου. Βασιλείς, Πρόεδροι της Δημοκρατίας, πρωθυπουργοί, δήμαρχοι και λοιποί αξιωματούχοι παρακολουθούσαν πρώτα την κεντρική τελετή στον Αγιο Διονύσιο, τη ρίψη του Σταυρού στη Δεξαμενή.

Στη συνέχεια, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων, τηρώντας τα έθιμα, οδηγούνταν στο Κολυμβητήριο, συνεχίζοντας την τελετή που πραγματοποιούνταν για τον αγιασμό των υδάτων τού πάλαι ποτέ κραταιού ποταμιού. Μια τελετή που εκφυλίστηκε στα χρόνια του δημάρχου Καμίνη, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, δηλώνει άθεος.

Keywords
Τυχαία Θέματα