«Χρυσή συμφωνία» $10.000.000 (με ασυλία) για τον Μουγκάμπε

«Χρυσή συμφωνία» $10.000.000 (με ασυλία) για τον Μουγκάμπε27.11.2017Πρόσωπα

Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε υπέγραψε τελικά μια «χρυσή συμφωνία», προκειμένου να παραιτηθεί από την ηγεσία της πάμπτωχης και ταλαιπωρημένης Ζιμπάμπουε, της οποίας ηγείτο επί 37 χρόνια!

Σύμφωνα με τον βρετανικό «Guardian», ο 93χρονος πρώην πρόεδρος και η 52χρονη σύζυγός του (φωτό) θα λάβουν τουλάχιστον 10.000.000 δολάρια, ενώ παράλληλα εξασφάλισαν ασυλία για όλα τα μέλη της οικογένειας Μουγκάμπε.

Ο Μουγκάμπε θα εξακολουθήσει να λαμβάνει τον μισθό των 150.000 δολαρίων

για όσο ζει, ενώ, μετά τον θάνατό του, η σύζυγός του θα λαμβάνει τα μισά. Επιπλέον, το ζευγάρι θα συνεχίσει να διαμένει στην πολυτελή έπαυλή του και η πολιτεία θα καλύπτει τα έξοδα για την περίθαλψή τους, το προσωπικό, την ασφάλεια και τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Ο Μουγκάμπε, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την παραίτησή του, έλαβε εγγυήσεις ότι η Δικαιοσύνη της χώρας του δεν θα κινηθεί εναντίον των επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, τα επιχειρηματικά συμφέροντα της οικογένειας Μουγκάμπε είναι πολλά, μεταξύ των οποίων και μια σειρά από φάρμες γαλακτοκομικών. Την ίδια ώρα, ο γιος της Γκρέις Μουγκάμπε από τον πρώτο γάμο της λέγεται ότι διαθέτει ένα σημαντικό ποσοστό στην κερδοφόρα βιομηχανία εξόρυξης της Ζιμπάμπουε, ενώ η μητέρα του πρόσφατα αγόρασε στη Νότια Αφρική εκτάσεις αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα