Χωροφύλακας... των «Πρεσπών» ο Παππάς

Χωροφύλακας... των «Πρεσπών» ο Παππάς20.02.2019Παρασκήνιο

Αρχισε τα «πάρε δώσε» με τους Σκοπιανούς και επιτέθηκε με εξυπνάδες στον Απ. Τζιτζικώστα

Βασιλικότερος του βασιλέως ο Νίκος Παππάς, αφού μετέβη στα Σκόπια για να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ και να φωτογραφηθεί με τη σημαία της γείτονος, επέστρεψε για να... ανακαλέσει στην τάξη τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τις πινακίδες

στους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας που φέρουν την ονομασία Σκόπια.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θέλησε να χωροθετήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και είναι από τους πρώτους υπουργούς που στήριξαν και σέρνουν το άρμα υλοποίησης μιας συμφωνίας που είναι εθνικά επιζήμια. «Ο συγκεκριμένος κύριος έχει υποστηρίξει τη σύνθετη ονομασία όταν ήταν βουλευτής της Ν.Δ. και θα συνιστούσα μεγαλύτερη σοβαρότητα στις δημόσιες τοποθετήσεις του» δήλωσε ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τζιτζικώστα και έσπευσε να τονίσει ακόμη μία φορά πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα τηρήσει απολύτως τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αλλωστε, ο κ. Παππάς στις συναντήσεις που είχε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της γειτονικής χώρας Ντάμιαν Μαντσέφσκι εξέφρασε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τη βούληση της πιστής εφαρμογής της συμφωνίας-προδοσίας της Μακεδονίας. Εβαλε το λιθαράκι του ξεκινώντας τη συνεργασία της Ελλάδας με τη «Βόρεια Μακεδονία» (σ.σ.: ανέφερε το όνομα με υπερηφάνεια ο κ. Παππάς και χωρίς ίχνος ντροπής) σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το επόμενο μάλιστα διάστημα θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, κινούμενοι στη γραμμή που έχουν δώσει η Γερμανία, οι ΗΠΑ και οι Βρυξέλλες.

«Με την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών δημιουργούνται δυνατότητες εντατικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και επίλυσης προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» ανέφερε σε δήλωσή του ο Νίκος Παππάς μετά τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ και αφού φωτογραφήθηκε με φόντο τη σημαία και τα σύμβολα των Σκοπιανών, που συνεχίζουν να προκαλούν και να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα