Μπουρλότο σε εκκλησία δίπλα σε hot spot της Χίου

Μπουρλότο σε εκκλησία δίπλα σε hot spot της Χίου11.11.2019Ρεπορτάζ

Σοκ στη Χίο! Οι κάτοικοι καταγγέλλουν άλλες δύο βεβηλώσεις

Η Θέση μας: Ρατσιστές και οι Σύροι;

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, που εξετάζουν κάθε πιθανό ενδεχόμενο και σενάριο, βρίσκεται ο εμπρησμός μιας εκκλησίας στη Χίο. Ο Ναός του Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό Χαλκειός έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης, πιθανότατα τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι νεωκόροι δεν πίστευαν στα μάτια και στις μύτες τους όταν άνοιξαν τον ναό για να τον ετοιμάσουν για τη θεία λειτουργία. 

Έντονη μυρωδιά καμένου ερχόταν μέσα από την εκκλησία. Αρχικά φοβήθηκαν ότι η ακοίμητη κανδήλα ή κάποιο κερί είχε πάρει φωτιά. Όταν έφτασαν στο ιερό σοκαρίστηκαν. Η Αγία Τράπεζα, το ιερό Ευαγγέλιο και τα λειτουργικά σκεύη πάνω στην Τράπεζα είχαν καεί.

Εμπρησμός

Όμως, βρέθηκε σπασμένο και το παράθυρο στην αψίδα του ιερού κινώντας τις υποψίες των υπευθύνων του ναού για πιθανό εμπρησμό. Πάνω και γύρω από την καμένη Αγία Τράπεζα βρέθηκαν καμένα ξερόχορτα και κομμάτια χαρτιού, κάτι που ενισχύει τις υποψίες για προσπάθεια εμπρησμού.

Ο εμπρησμός στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους είναι το τρίτο περιστατικό βανδαλισμού εκκλησίας τις τελευταίες ημέρες στη Χίο, κάτι που θέτει σε επιφυλακή όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η Αστυνομία ενημέρωσε την τοπική μητρόπολη και ο Χίου Μάρκος ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις. Οι Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.

Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι μια εκκλησία μεγάλη και όχι ένα μικρό ξωκλήσι και βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την τοπική δομή φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, οι άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και οι υπεύθυνοι του Τμήματος Μεταναστευτικής Πολιτικής ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα. Από την προβοκάτσια έως την οργανωμένη επιχείρηση εμπρησμού. Αυτό που μένει να αποκαλυφθούν είναι τα κίνητρα των δραστών.

Οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται έντονα λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο φιλοξενίας στο χωριό Χαλκειός ο συνολικός αριθμός των φιλοξενούμενων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών έχει υπερβεί κατά πολύ τον ανώτατο προβλεπόμενο, κάτι που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα