Απολογήθηκαν οι ναυτικοί για το πλοίο-βόμβα

Απολογήθηκαν οι ναυτικοί για το πλοίο-βόμβα16.01.2018Αστυνομικά

Στη Β. Ελλάδα θα μεταφερθούν οι 410 τόνοι εκρηκτικά

Λεπτομέρειες για το ταξίδι του τρόμου πάνω στο πλοίο-βόμβα που μετέφερε 410 τόνους πυρομαχικά και εκρηκτικά έδωσαν χθες κατά την απολογία τους στην Εισαγγελία Πειραιά τα οκτώ μέλη του πληρώματος του πλοίου «Andromeda», δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός. Οι οκτώ κατηγορούνται για παράβαση του νόμου 2168/93

που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Στο μεταξύ, στην άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι του Ηρακλείου των 410 τόνων εκρηκτικών αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τις Ενοπλες Δυνάμεις και η μεταφορά τού επικίνδυνου φορτίου θα γίνει σε ειδική αποθήκη του Στρατού Ξηράς, πιθανόν στη βόρεια Ελλάδα. Η πολύκροτη υπόθεση ήρθε στο φως την περασμένη εβδομάδα, όταν το πλοίο-πυριτιδαποθήκη εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με τις εκρηκτικές ύλες, τα οποία σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν προορισμό τη Λιβύη.

Υπάρχει κοινοτική οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία απαγορεύει τη μεταφορά - πώληση όπλων και εκρηκτικών υλικών στη Λιβύη όπου μπορεί να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή. Το πλοίο διαπιστώθηκε από την επιθεώρηση ότι φέρει 102 σοβαρές παρατηρήσεις και ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοΐα του, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πληρώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα