Εξωση στους πρόσφυγες από το Ισραήλ

Εξωση στους πρόσφυγες από το Ισραήλ16.01.2018Ειδήσεις

Νετανιάχου: Οι Αφρικανοί μετανάστες ή θα συνεργαστούν και θα φύγουν οικειοθελώς ή αλλιώς θα φυλακιστούν

Από την
Ελενα Στάθου -Ελευθερόγλου

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα των προσφύγων, όπου κι αν βρίσκονται. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των προσφύγων από την Ερυθραία της Αφρικής, που εδώ και χρόνια έχουν καταφύγει στο Ισραήλ προκειμένου να γλιτώσουν από το πλέον στυγνό στρατιωτικό καθεστώς στον κόσμο.

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να πτοεί την κυβέρνηση του Ισραήλ,

η οποία έδωσε προθεσμία έως τον Μάρτιο στους 40.000 πρόσφυγες από την Ερυθραία -που δεν είναι Εβραίοι- να εγκαταλείψουν το Ισραήλ, ειδάλλως θα φυλακιστούν!

Το σχέδιο

«Κάθε χώρα οφείλει να προστατεύσει τα σύνορά της» δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συμπληρώνοντας ότι «οι παρείσακτοι δεν έχουν άλλη επιλογή. Μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας και να φύγουν οικειοθελώς, ανθρώπινα, νόμιμα και με σεβασμό, ειδάλλως θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

Σύμφωνα με τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης, όποιος πρόσφυγας φύγει οικειοθελώς θα πάρει 2.800 ευρώ και ένα δωρεάν εισιτήριο αεροπλάνου. Οποιος αρνηθεί, θα φυλακιστεί! Εκπρόσωποι οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι εξοργισμένοι!
«Αυτοί οι άνθρωποι ζουν στο Ισραήλ εδώ και πέντε με δέκα χρόνια. Η χώρα δεν έχει πρόβλημα να τους δεχθεί και να τους προσφέρει στέγη. Στον κόσμο υπάρχουν 60.000.000 πρόσφυγες» δηλώνει χαρακτηριστικά μέλος της οργάνωσης «Γραμμή Βοήθειας» για πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο μεταξύ, ο Νετανιάχου, συνοδευόμενος από 180 επιχειρηματίες της χώρας του, μετέβη το περασμένο Σάββατο στο Νέο Δελχί όπου έγινε δεκτός από τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι με ιδιαίτερες τιμές. Οι ξένοι παρατηρητές, που εντυπωσιάστηκαν από τη θερμότητα της υποδοχής, υποστηρίζουν ότι προοιωνίζεται μία στενή συνεργασία Ινδίας - Ισραήλ, η οποία θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη διεθνή οικονομική πραγματικότητα.

Αμπάς: Η ειρηνευτική πρόταση Τραμπ είναι χαστούκι του αιώνα

«Χαστούκι του αιώνα» χαρακτήριζε χθες ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς (φωτό) την ειρηνευτική πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ, εξαπολύοντας νέα βέλη στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος πρόσφατα έβαλε φωτιά στη Μέση Ανατολή με την απόφασή του να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Λέμε στον Τραμπ ότι δεν θα αποδεχθούμε το σχέδιό του, το ζήτημα του αιώνα μετατράπηκε σε χαστούκι του αιώνα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμπάς κατά την έναρξη της συνεδρίασης του κεντρικού συμβουλίου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, η οποία και θα εξετάσει την παλαιστινιακή απάντηση στις επιλογές της Ουάσινγκτον. Ο Μαχμούντ Αμπάς έχει δηλώσει ήδη ότι οι Αμερικανοί δεν είναι πλέον σε θέση να διαδραματίσουν ρόλο μεσολαβητή στην ειρηνευτική διαδικασία μετά τη δήλωση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ - «οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκλείστηκαν μόνες τους από τη διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα έχει ανακοινώσει ότι δεν θα δεχθεί τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, η επίσκεψη του οποίου είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου και μετατέθηκε για τις 22 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα