Από τους αναρχικούς, στη γραφειοκρατία

Από τους αναρχικούς, στη γραφειοκρατία28.12.2017ΆρθραΡεπορτάζ

Η οδύσσεια μιας γυναίκας που προσπαθεί να αποζημιωθεί για τον εμπρησμό του Ι.Χ. της στα Εξάρχεια, στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Χαμένη» στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας βρέθηκε η Μαίρη Τ., κάτοικος Ψυχικού, όταν το αυτοκίνητό της μπήκε στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών που το έκαψαν ολοσχερώς στα Εξάρχεια, στη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η ίδια προσπάθησε να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε να μη φέρεται πλέον

ως ιδιοκτήτριά του και να λάβει αποζημίωση για το κατεστραμμένο όχημα.

Οπως αφηγήθηκε στη «δημοκρατία», είχε πάει στην περιοχή για να επισκεφτεί τον γιο της, αλλά, όταν θέλησε να φύγει, είδε ότι οι ταραχές μεταξύ ΜΑΤ και αναρχικών είχαν φουντώσει. «Τότε, ο γιος μου μού είπε να μείνω μαζί του τη νύχτα και να αφήσω το αυτοκίνητο στην οδό Καλλιδρομίου, καθώς εκεί δεν φτάνουν συνήθως τα επεισόδια».

Για κακή της τύχη, όμως, και για πρώτη φορά στα χρονικά του «πολέμου» που ξεσπά κάθε χρόνο, η ένταση εξαπλώθηκε και κάποιοι, όπως αναφέρει η ίδια, έβαλαν φωτιά στο όχημά της, το οποίο κάηκε ολοσχερώς, «διότι, όταν γίνονται επεισόδια στην περιοχή, δεν πλησιάζει η Πυροσβεστική». Αν και, στην περίπτωσή της, ένας νεαρός γείτονας επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά με πυροσβεστήρα, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο τού συνέστησαν να φύγει ώστε να προστατευτεί, σε περίπτωση που οι εμπρηστές επέστρεφαν.

Τότε ήταν που ξεκίνησε ο «Γολγοθάς» της, ο οποίος θα διαρκούσε περίπου δέκα ημέρες και θα περιελάμβανε ένα απίστευτο πηγαινέλα σε υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, πήγε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να λάβει μια εμπεριστατωμένη έκθεση από το βιβλίο συμβάντων σχετικά με το περιστατικό, στο υπουργείο Συγκοινωνιών για επίσημο έγγραφο της άδειας, το οποίο τελικά δεν έλαβε, και σε διαφορετικά κτίρια της Περιφέρειας Αττικής για να πληροφορηθεί για την αποζημίωση, με τους υπαλλήλους να τη λένε ότι έχει βγει ένα ΦΕΚ, αλλά πως δεν γνωρίζουν αν η περίπτωσή της εμπίπτει στις διατάξεις του!

Οπως είναι φυσικό, σε όλο αυτό το οδοιπορικό δεν έλειψαν η αναμονή, η ένταση και η έλλειψη συνεννόησης, γεγονός που την ώθησε να βρει τη λύση στο πρόβλημά της διά της πλαγίας οδού. Συγκεκριμένα, η ίδια πήρε αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας μέσω ενός διεκπεραιωτή με κόστος μόλις 50 ευρώ και πούλησε το κουφάρι του αυτοκινήτου της στον υπάλληλο ενός συνεργείου, ο οποίος μάλιστα της έδωσε και 300 ευρώ για να το αγοράσει, λέγοντάς της ότι θα το έφτιαχνε από την αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα