«Γιατί βάλαμε τη βόμβα στο Εφετείο»

«Γιατί βάλαμε τη βόμβα στο Εφετείο»28.12.2017Αστυνομικά

Προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών για το χτύπημα, με αιχμές για τον χειρισμό των υποθέσεων «Noor1», «Αγία Ζώνη, Siemens»

Απειλές για νέα χτυπήματα και «πυρά» εναντίον της Δικαιοσύνης περιέχει η πολυσέλιδη προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, που ανέλαβε χθες την ευθύνη για τη βόμβα στο Εφετείο Αθηνών και τον πυροβολισμό, με καλάσνικοφ, εναντίον του αστυνομικού φρουρού. Οι συντάκτες

της προκήρυξης χαρακτηρίζουν τη Θέμιδα «όπλο στα χέρια του κεφαλαίου» και κάνουν μια… αναδρομή στις υποθέσεις των τελευταίων 20 ετών, περιγράφοντας περιπτώσεις ηχηρών ονομάτων της οικονομικής ζωής του τόπου:

«Δεν ξεχνάμε την προνομιακή μεταχείριση του ιδιοκτήτη του πρεζοκάραβου noor 1 Μαρινάκη, που παραμένει ανέγγιχτος, παρά το μπαράζ των “μυστηριωδών” δολοφονιών ακόμα και μέσα στη φυλακή κατηγορούμενων για την υπόθεση... Δεν ξεχνάμε την αθώωση του μεγαλοεπιχειρηματία λαθρέμπορα Κουντούρη, που του έδωσε (σ.σ.: η Δικαιοσύνη) την ευκαιρία να συνεχίσει την αντικοινωνική του δράση και να προκαλέσει την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό με το σαπάκι Αγία Ζώνη». Στην προκήρυξη αναφέρεται και η υπόθεση SIEMENS, που οι συντάκτες τονίζουν ότι «στέκεται στην κορωνίδα των σκανδάλων».

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται σε «5+1» πρόσωπα, που συγκροτούν τον εκτελεστικό βραχίονα της οργάνωσης. Πρόκειται για πέντε άνδρες και μία γυναίκα, που έχουν αποτυπωθεί σε οπτικό υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, όταν η ΟΛΑ γάζωσε με καλάσνικοφ το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, στις 30 Δεκεμβρίου 2013, και την πρεσβεία του Ισραήλ στη λεωφόρο Κηφισίας, στις 12 Δεκεμβρίου 2014.

Στις πρώτες επιθέσεις τους στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη και στην πρεσβεία του Ισραήλ, οι ένοπλοι δεν είχαν εγκαταλείψει τα οχήματα που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, για να μην αφήσουν πίσω τους DNA και αποτυπώματα. Ομως, τα δεδομένα αλλάζουν στη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα φέτος τον Μάιο, όταν δύο μέλη της οργάνωσης πυρπολούν τη μοτοσικλέτα διαφυγής στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το ίδιο συνέβη και μετά την επίθεση στο Εφετείο. Οι τέσσερις τρομοκράτες που διέφυγαν κατάφεραν μέσα σε τρία λεπτά να φτάσουν πίσω από το Πολυτεχνείο, όπου έκαψαν το κλειστό βαν που χρησιμοποίησαν.

Για την Αντιτρομοκρατική το γεγονός ότι το βαν είχε κλαπεί το 2015 και χρησιμοποιήθηκε δύο χρόνια αργότερα αποτελεί ξεκάθαρο δεδομένο, που συνδέει το παρόν με το παρελθόν, καθώς είναι μια πρακτική που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τη 17Ν και τον ΕΛΑ.

• Αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί στο Εφετείο Αθηνών, όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε ιστοσελίδα προειδοποιώντας για βόμβα στην οδό Λουκάρεως. Το τηλεφώνημα αποδείχτηκε κακόγουστη φάρσα, καθώς από τον έλεγχο δεν διαπιστώθηκε κάποιο ύποπτο αντικείμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα