Από κόσκινο η απειλητική επιστολή κατά του Ν. Κοτζιά

Από κόσκινο η απειλητική επιστολή κατά του Ν. Κοτζιά03.02.2018Παρασκήνιο

«Εχουμε τρεις σφαίρες για σένα» ανέφερε το δακτυλογραφημένο «μήνυμα» προς τον ΥΠΕΞ που αποκάλυψε ο Ν. Τόσκας!

Στο μικροσκόπιο της Κρατικής Ασφάλειας έχει μπει η απειλητική επιστολή που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην οποία ο συντάκτης έγραφε ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα» και έκλεινε το κείμενο με τη φράση «ο στρατός να μπει στη Βουλή». Η δακτυλογραφημένη επιστολή εστάλη με το ταχυδρομείο και δεν υπήρχαν στοιχεία αποστολέα,

ενώ ο άγνωστος απέφυγε να χρησιμοποιήσει έστω και ένα ψεύτικο στοιχείο ταυτότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες ωστόσο ερευνούσε μέχρι αργά αλλά δεν επιβεβαίωνε η Αστυνομία, ακόμα τέσσερις απειλητικές επιστολές με υβριστικό περιεχόμενο είχαν αποδέκτες διάφορους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν ταχθεί ανοιχτά για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Οι επιστολές αυτές, πάντως, φέρεται ότι έχουν ορθογραφικά λάθη και δεν αξιολογούνται ως σοβαρές.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες το πρωί με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Εχουμε τρεις σφαίρες για σένα” αναφερόταν στην επιστολή που ελήφθη χθες (σ.σ.: Πέμπτη) και την οποία έχουν στα χέρια τους οι Αρχές» είπε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε πόσο επικίνδυνο είναι να στέλνει κάποιος επιστολές επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος διαπραγμάτευσης. Προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία για αυτούς που έστειλαν την επιστολή. Ηδη έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές για να βρεθεί μια άκρη για αυτούς που προσπαθούν να δυναμιτίσουν ακόμη και το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης την Κυριακή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε πλευρά» την επιστολή και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς, όπως είπε, «είναι προς το εθνικό συμφέρον να υπάρχει καλύτερο κλίμα». Στη συνέχεια ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται».

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημείωναν ότι η αναφορά του Νίκου Τόσκα σε άλλες επιστολές αφορούσε το πρόσφατο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιστολές ανάλογου περιεχομένου -με απειλές και ύβρεις- εστάλησαν πριν και μετά το ογκώδες συλλαλητήριο του περασμένου μήνα στη Θεσσαλονίκη σε διάφορα υπουργεία.

Ορισμένες από αυτές μάλιστα ήταν ιδιόχειρες και έκαναν λόγο για προδοσία.

Ο φάκελος με τις απειλές κατά του Νίκου Κοτζιά έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και ερευνάται ενδελεχώς για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που θα οδηγήσουν τις αρχές στον εντοπισμό του αποστολέα.

Ν.Δ.: Καταδίκη της βίας, αλλά και πόλεμος με Μαξίμου

Νέα ένταση προκλήθηκε ανάμεσα σε κυβέρνηση και Ν.Δ., αυτήν τη φορά με αφορμή την απειλητική επιστολή που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Το Μέγαρο Μαξίμου έστρεψε τα πυρά του κατά της Ν.Δ. αλλά και κατά όσων «επιχειρούν να διχάσουν τους Ελληνες», αναφέροντας: «Μετά τις “σφαίρες για τους προδότες” που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, οι σφαίρες έφτασαν με απειλητικές επιστολές στον Νίκο Κοτζιά».

Ακολούθησε ανακοίνωση της Πειραιώς που καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο το περιστατικό. «Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται. Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του υπουργού Εξωτερικών» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωσή του κόμματος, με την οποία αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση. «Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Ελληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

Οι ΑΝ.ΕΛ. τονίζουν: «Οι απειλητικές επιστολές τρομοκρατικού χαρακτήρα εναντίον υπουργών και πολιτικών προσώπων, καθώς και η επίκληση της βίας συνιστούν σαφέστατα απεχθείς και άθλιες ενέργειες». Από την πλευρά του το ΚΚΕ έκανε λόγο για «ενέργεια η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, γιατί μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας του λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα