«Οχι» της αστυνομίας σε δωρεά 1 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Λεμπιδάκη

12:19 3/2/2018 - Πηγή: Protagon

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει απορρίψει την αποδοχή δωρεάς ύψους 1 εκατ. ευρώ που έκανε η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την απελευθέρωση του 53χρονου επιχειρηματία πέρυσι τον Οκτώβριο.

Δημοσίευμα του Cretalive αναφέρει ότι η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας είπε «όχι» επειδή επιθυμία της οικογένειας ήταν να διατεθούν τα χρήματα για τις ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης.

Αυτός ο όρος φαίνεται

ότι η αιτία της απόρριψης καθώς το υπουργείο είχε την απαίτηση να διαχειριστεί το κονδύλι του 1.000.000 ευρώ όπως επιθυμούσε. Ετσι προτίμησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να αφήσει στα αζήτητα την προσφορά.

Αμέσως μετά την αναίμακτη απελευθέρωση του 53χρονου μετά από πολύμηνη ομηρεία, η οικογένεια του επιχειρηματία ήλθε σε επαφή με την ηγεσία της ΕΛΑΣ και δήλωσε ευθέως την επιθυμία της να καταθέσει σε κωδικό της Αστυνομίας το συγκεκριμένο ποσό.

Με αυτό θα αγοράζονταν περιπολικά και γενικότερα εξοπλισμός για τις υπηρεσίες της Κρήτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικές Αρχές στην Κρήτη εκφράζουν έντονη δυσφορία για την απόφαση.

Η θέση της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως μεταφέρθηκε στο Cretalive από κορυφαίο αξιωματικό, είναι πως δεν υπάρχει θέμα με τη δωρεά, πως αναζητούν τρόπους να ξεμπλοκάρουν τη γραφειοκρατική διαδικασία αλλά και τα εμπόδια που υπάρχουν από το δημόσιο λογιστικό, ότι δεν υπάρχει καμιά σκιά στην υπόθεση και πως είναι θέμα χρόνου να αγοραστούν τα οχήματα και το υλικό για την αστυνομία της Κρήτης.

The post «Οχι» της αστυνομίας σε δωρεά 1 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Λεμπιδάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα