Απίθανοι τύποι! Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος διαφωνεί με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες

Απίθανοι τύποι! Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος διαφωνεί με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες07.09.2018Πρόσωπα

Κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων εμφανίστηκε ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς (φωτό), μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

Αποψη όμως που δεν τον εμπόδισε να δεχθεί την πρόσκληση του πρωθυπουργού και να αναλάβει θέση στο κυβερνητικό σχήμα. Στο χαρτοφυλάκιό του δεν περιλαμβάνεται φυσικά ο τομέας της ενέργειας, όμως το γεγονός ότι ο υφυπουργός διαφωνεί κάθετα με τον πολιτικό προϊστάμενό του Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος μάλιστα έχει

υπό την ευθύνη του την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, αποτελεί ζήτημα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το... καλωσόρισμα του κ. Δημαρά, ο νέος υφυπουργός διαχώρισε σαφώς τη θέση του από την κυβερνητική γραμμή που στηρίζει τις επενδύσεις σε νέες εξορύξεις σε χερσαία και υπεράκτια οικόπεδα.

Τόνισε μάλιστα ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πολιτών στα Γιάννενα κατά των εξορύξεων της κοινοπραξίας Repsol - Energean Oil. «Στην κυβέρνηση εκπροσωπώ τους οικολόγους και, όπως γνωρίζετε, ο τομέας της οικολογίας σε όλο τον κόσμο έχει μια ξεκάθαρη θέση στον τομέα αυτό. Δεν θα παράγουμε ενέργεια καίγοντας καύσιμα, γι' αυτό και ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι να μην κάνουμε εξορύξεις υδρογονανθράκων. Είναι θέση και αρχή, την οποία έχω υποστηρίξει» υπογράμμισε ο κ. Δημαράς, προσθέτοντας πως θα προσπαθήσει να πείσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε την καταστατική διαφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων, εκτιμώντας ότι δεν αποτελεί εμπόδιο για το κυβερνητικό έργο, ούτε είναι κάτι που θα τρομάξει τους επενδυτές. Σημειώνεται ότι ο κ. Δημαράς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Κτηματολογίου και των αστικών αναπλάσεων, αλλά και τη δασική πολιτική σε συναρμοδιότητα με τον κ. Φάμελλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απίθανοι, Περιβάλλοντος,apithanoi, perivallontos