Μια κοινότητα στο πλευρό του ήρωα πυροσβέστη!

Μια κοινότητα στο πλευρό του ήρωα πυροσβέστη!06.09.2018Ρεπορτάζ

Εκδήλωση από την Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου, που συγκέντρωσε χρήματα για την ενίσχυση του ανθρώπου που έχασε σύζυγο και παιδί στο Μάτι

Στο πλευρό του ήρωα πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του και το μόλις 6 μηνών βρέφος του εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, στέκεται έμπρακτα η τοπική κοινότητα Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου. Φορείς και σύλλογοι της περιοχής, θέλοντας να δώσουν κουράγιο στον πυροσβέστη που βιώνει ένα ανείπωτο δράμα, διοργάνωσαν εκδήλωση με σκοπό

τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία κατατέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του, για να τον ενισχύσουν.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, πύραρχος Νίκος Λαγουδάκης, εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο της κοινότητας Μανόλη Φουντιδάκη και τους κατοίκους της Αγίας Γαλήνης για την πρωτοβουλία που πήραν να αποδώσουν σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο συνέλεξαν από μουσική συναυλία για τους πυρόπληκτους. «Το εν λόγω ποσό κατατέθηκε στον συνάδελφο Δ.Α. που τα μέλη της οικογένειάς του υπήρξαν θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής. Ως συνάδελφοι νιώθουμε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» τόνισε ο κ. Λαγουδάκης.

Οπως είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος, ο πατέρας του άτυχου παιδιού, το οποίο πνίγηκε από τους καπνούς στο Μάτι και ήταν το πρώτο θύμα της τραγωδίας, ήταν ένας εκ των πυροσβεστών που έσπευσαν στην υπηρεσία μόλις σήμανε συναγερμός... Κατά τραγικό τρόπο, η φωτιά που τον απομάκρυνε από την οικία του αφαίρεσε τελικά τη ζωή από το νεογέννητο παιδί του και έστειλε τη σύζυγό του σοβαρά τραυματισμένη στην Εντατική, όπου ύστερα από σκληρή μάχη κατέληξε.

Και «πυροτέχνημα» από την Εκκλησία για πάρκο αντί ουσιαστικής βοήθειας στους πυροπλήκτους

Θυμηδία και αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ότι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, θα δημιουργήσει πάρκο στη μαρτυρική πυρόπληκτη περιοχή του οικισμού Μάτι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, το σχεδιαζόμενο κοινόχρηστο πάρκο θα κατασκευαστεί σε έκταση που ανήκει στη Μονή Πεντέλης, αφού αυτή προηγουμένως δενδροφυτευτεί. Μόνο ως κίνηση-επικοινωνιακό πυροτέχνημα μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι η ανακοίνωση της ΔΙΣ έγινε μόλις δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση που ζήτησε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως και οι τοπικές Μητροπόλεις Κηφισιάς και Μεσογαίας, θα έπρεπε να συνδράμουν ουσιαστικά τους πυροπλήκτους ώστε να ξαναφτιάξουν τα νοικοκυριά τους και στη συνέχεια, αφού το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής οριστικοποιηθεί και το Μάτι ανακατασκευαστεί με σωστές πολεοδομικές προδιαγραφές, τότε η Ιερά Σύνοδος θα μπορούσε να δωρίσει το πάρκο ως σύμβολο της νέας εποχής για τη μαρτυρική περιοχή, αντί να σύρεται σε ανούσιες επικοινωνιακές κινήσεις από φορείς των οποίων ακόμα εξετάζονται οι ευθύνες για την ανείπωτη τραγωδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα