Ολη η Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος

Ολη η Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος 17.01.2019Άρθρα

Πάνω από 1.500.000 πολίτες εκτιμούν οι διοργανωτές πως θα βρεθούν στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής, στις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος, για να βροντοφωνάξουν ότι «η Μακεδονία δεν πωλείται, είναι μία και είναι ελληνική»

Τα μηνύματα που δέχονται από τον κόσμο, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του «Ανένδοτου αγώνα για τη Μακεδονία και τη δημοκρατία» Μιχάλης Πατσίκας, εκ των διοργανωτών των

μεγαλειωδών συλλαλητηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας, είναι «κάτι παραπάνω από θετικά». Εκατοντάδες σύλλογοι από όλη τη χώρα, μητροπόλεις και δήμοι ναυλώνουν πούλμαν για τη μετακίνηση του κόσμου από κάθε σημείο της χώρας στην «καρδιά» της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσίκα, που μιλά στη «δημοκρατία», το συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019 θα είναι πιο ζωντανό σε παλμό και πιο μαζικό σε συμμετοχή κόσμου από εκείνο που διοργανώθηκε περίπου έναν χρόνο νωρίτερα, στις 4 Φεβρουαρίου 2018. «Μπροστά στη Βουλή, εκεί όπου ορισμένοι Ελληνες βουλευτές θα ψηφίσουν την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, θα φωνάξουμε ότι ιδιοκτήτης του ονόματος είναι ο ελληνικός λαός» σχολιάζει ο κ. Πατσίκας.

Η εξέδρα, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να αρχίσει να στήνεται από το πρωί του Σαββάτου. Θα υπάρξει, επίσης, μεγάλη ηχητική εγκατάσταση. Η εξέδρα θα στηθεί στην Ερμού με μέτωπο τη Βουλή των Ελλήνων. Φέτος δεν θα υπάρξουν χαιρετισμοί των συλλόγων και των σωματείων.

Σε ό,τι αφορά τους ομιλητές, ο κατάλογος βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομιλία θα απευθύνει άνθρωπος της Ελλαδικής Εκκλησίας, πιθανότατα κάποιος μητροπολίτης, ενώ προσκλήσεις έχουν δεχτεί πανεπιστημιακοί, επιστήμονες και ιστορικοί. Πρόσκληση εστάλη και στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και η υγεία του, θα είναι και πάλι παρών. Σε χθεσινή συνάντηση που είχαν τα μέλη του «Ανένδοτου αγώνα για τη Μακεδονία και τη δημοκρατία» με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφασίστηκαν δράσεις για να πιεστεί η κυβέρνηση.

Με κεντρικό σύνθημα «Σεβασμός στην αλήθεια», ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή. Να σεβαστεί η κυβέρνηση την επιθυμία και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού ζήτησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Ζορπίδης.

Βαγγ. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα