Απεργούν οι δήμοι της χώρας την Πέμπτη

Απεργούν οι δήμοι της χώρας την Πέμπτη19.02.2019Ρεπορτάζ

Για το επίδομα ανθυγιεινής

«Λουκέτο» θα μπει στους δήμους όλης της χώρας μεθαύριο, Πέμπτη, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για θέματα του κλάδου και κυρίως για το ζήτημα της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας, έξω από το υπουργείο

Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία αναφέρει ότι «κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που ουσιαστικά θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζομένους στην καθαριότητα και στα τεχνικά συνεργεία των δήμων». Προσθέτει ότι αυτό ουσιαστικά αποτελεί «το προμήνυμα για την περικοπή του και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος, αφού οι εντολές των θεσμών θέλουν τουλάχιστον κατά 32% περικοπή της συγκεκριμένης δαπάνης».

Ελεγχος δαπανών

Η συνδικαλιστική οργάνωση ζητεί ακόμη την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την απαλλαγή των εργαζομένων των οικονομικών υπηρεσιών από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη σχετική με την οικονομική διαχείριση και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται βαριά αμέλεια ή δόλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα