Ο Παππάς έτρεξε πρώτος στα Σκόπια και συνέχισε τη (φθηνή) προπαγάνδα

Ο Παππάς έτρεξε πρώτος στα Σκόπια και συνέχισε τη (φθηνή) προπαγάνδα19.02.2019Πρόσωπα

Μια «πρωτόγνωρη γενναιότητα» επέδειξαν Ζάεφ και Τσίπρας, όπως εκτίμησε από τα Σκόπια ο Νίκος Παππάς

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής βρίσκεται από χθες στο γειτονικό κράτος πραγματοποιώντας διήμερη επίσκεψη, προκειμένου να δρομολογηθούν δράσεις

συνεργασίας.

Κατά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Δυτικών Βαλκανίων με θέμα την Ψηφιακή Ατζέντα της Επιτροπής για την περιοχή δήλωσε ότι «οι νέες τεχνολογίες μπορούν να γίνουν γρήγορες και άμεσες γέφυρες μεταξύ των οικονομιών και μεταξύ των λαών, να αυξήσουν την κατανόηση, να διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών από τη μία χώρα στην άλλη και να ανοίξουν δρόμο για να γίνουν τα Βαλκάνια ένας χώρος συνανάπτυξης και συνεργασίας».

Ο Ζόραν Ζάεφ, πάντως, «περιφέρει» περήφανα το όνομα που του χάρισε απλόχερα η Αθήνα. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, δημοσιογράφος χρησιμοποίησε διατυπώνοντας το ερώτημά του το παλαιό συνταγματικό όνομα της γείτονος. Τότε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τον διέκοψε, επισημαίνοντας τη νέα ονομασία της χώρας: «Βόρεια Μακεδονία».

Στο μεταξύ, για τη μετονομασία της χώρας του μίλησε ο Ζάεφ στους «Financial Times» και εξομολογήθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας φοβούνταν πως με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα γίνονταν «πολιτικά νεκροί». Μάλλον βιάζεται να προδικάσει το μέλλον, καθώς δεν ξέρουμε πού θα είναι σε έξι μήνες από σήμερα όσοι υπέγραψαν την κατάπτυστη συμφωνία, αφού ο λαός δίνει την απάντησή του στις κάλπες τιμωρώντας εκείνους που προδίδουν την εμπιστοσύνη του.

Από τα Σκόπια η επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Μαρίγια Γκάμπριελ δήλωσε πως η συμφωνία «ήταν ένα ξεκάθαρο σήμα, ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα