Απειλεί πάλι ο Γιλντιρίμ για το άσυλο στους οκτώ

Απειλεί πάλι ο Γιλντιρίμ για το άσυλο στους οκτώ11.06.2018Παρασκήνιο

Οτι θα επιχειρηθεί η σύλληψή τους εντός Ελλάδας δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ

Δεν μπορεί να αποδεχθεί το καθεστώς Ερντογάν ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έδωσε άσυλο στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με αντίποινα. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ

να εκτοξεύσει απειλές κατά της χώρας μας, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» το γεγονός ότι δόθηκε άσυλο στους «πραξικοπηματίες γκιουλενιστές».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι NTV, μιλώντας για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σημείωσε: «Είναι αδιανόητο να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα. Αφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές παρότι υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες από το αποτυχημένο πραξικόπημα και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας». Στη συνέχεια ο Τούρκος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η χώρα του «παγώνει» τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών και προσφύγων με την Ελλάδα και όχι με την Ε.Ε. «Υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία με την Ε.Ε. Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα ακύρωσης της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ε.Ε. δεν τίθεται» είπε.

Οι συνεχείς απειλές της Αγκυρας αλλά και η αναφορά του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ότι θα επιχειρηθεί σύλληψη των 8 εντός της Ελλάδας προκαλούν προβληματισμό στην ελληνική κυβέρνηση και ανησυχία στους Τούρκους στρατιωτικούς. Από την πρώτη στιγμή ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας των 8, αλλά οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να στηθεί μία επιχείρηση εκτέλεσής τους εντός της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «RealNews», κατά δήλωση των Τούρκων στρατιωτικών τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν τις αναλαμβάνει η μυστική υπηρεσία, η MYT, καθότι το ενδεχόμενο σύλληψής τους από τις ελληνικές Αρχές θα ήταν ένα τεράστιο ρίσκο, αλλά ποινικοί με τους οποίους συνεργάζεται η ΜΥΤ, οι οποίοι κάνουν τη βρόμικη δουλειά. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και σε χώρες όπου θα αισθάνονται ασφαλείς. Μέχρι τότε πάντως ελεύθεροι σκοπευτές, ειδικές μονάδες της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής αλλά και άνδρες των ΜΑΤ έχουν αναλάβει την 24ωρη φρούρησή τους.

Η Φώφη για τους δύο αιχμαλώτους

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών, κατά τις οποίες οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να κρατούνται όμηροι στις φυλακές της Αδριανούπολης, η Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Οπως ανέφερε, «εκατό ημέρες τώρα, οι Ελληνες αξιωματικοί παραμένουν φυλακισμένοι χωρίς κατηγορία. Ο κ. Ερντογάν εκβιάζει, απειλεί, ζητά απαράδεκτες ανταλλαγές. Η κυβέρνηση», συνεχίζει η κυρία Γεννηματά, «που αρχικά υποβάθμισε το γεγονός, οφείλει τώρα να κλιμακώσει τις ενέργειες για τη διεθνή πίεση, η οποία θα οδηγήσει στην απελευθέρωσή τους». «Δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το θέμα αυτό ως μια εκκρεμότητα ρουτίνας, στο πλαίσιο των τουρκικών προκλήσεων» κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα