Η γυναίκα που μεγάλωσε 13 ορφανά αρκουδάκια!

Η γυναίκα που μεγάλωσε 13 ορφανά αρκουδάκια! 11.06.2018Πρόσωπα

Μελίνα Αυγερινού ή αλλιώς η... «αρκουδομάνα» του «Αρκτούρου».

Πρόκειται για τη συνεργάτιδα του καταφυγίου, τη δουλειά της οποίας θα ζήλευαν χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα, αφού έχει μεγαλώσει με τα χάδια και τις αγκαλιές της ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 13 ορφανά αρκουδάκια που εντοπίστηκαν στη φύση ή σε δρόμους και μεταφέρθηκαν στους χώρους της οργάνωσης.

Τα τελευταία έξι χρόνια η κυρία Αυγερινού έχει αναλάβει τον ρόλο της... μαμάς τους. Χαϊδεύει τα αρκουδάκια, παίζει μαζί τους, τα ταΐζει με μπιμπερό σαν να είναι μικρά παιδιά

και εκείνα, για να της ανταποδώσουν όλη τη στοργή που τους δίνει, την αναζητούν και δεν ξεκολλούν από πάνω της!

«Οταν μπαίνω στο κλουβί τους έρχονται τρέχοντας πάνω μου, σκαρφαλώνουν στα πόδια μου, στην πλάτη μου και κάνουν ό,τι μπορούν για να με παρασύρουν στο παιχνίδι, να κυλιστούμε κάτω, να με δαγκώσουν και να... παλέψουμε» λέει η ίδια. «Κάθε αρκουδάκι φυσικά είναι διαφορετική περίπτωση, έχει τον δικό του χαρακτήρα, όπως άλλωστε και τα δικά μας παιδιά» συμπληρώνει.

Η φιλοξενία των ορφανών ζώων και η ενασχόληση της κυρίας Αυγερινού με τη φροντίδα και το μεγάλωμά τους άρχισε το 2012.

Εκτοτε, μαζί με τον Κώστα Στεφανίδη είναι εκείνη που αναλαμβάνει να τα ταΐζει, να κρατά χρονοδιαγράμματα για τα γεύματά τους, ακόμα και να τα κοιμίζει όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο, ξαπλώνοντας μάλιστα δίπλα τους. «Εκεί που τα μαθαίνουμε να μας εμπιστεύονται, μετά πρέπει να τα μάθουμε να μας αποφεύγουν και τα διώχνουμε από κοντά μας» εξηγεί η κυρία Αυγερινού, μιλώντας για τη φιλοσοφία του «Αρκτούρου» να μην αιχμαλωτίζει νεαρές αρκούδες, αλλά μετά την απαραίτητη εκπαίδευση να τις επανεντάσσει στο φυσικό περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα