Απάνθρωπος Μάνος ζητεί αίμα στο Δημόσιο

Απάνθρωπος Μάνος ζητεί αίμα στο Δημόσιο08.04.2019Πρόσωπα

Ο πρώην υπουργός καλεί τον Κυριάκο να απολύσει τους υπαλλήλους, που τους χαρακτηρίζει «άχρηστους»

Προεκλογική εκστρατεία στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη ή στο πλευρό του κ. Τσίπρα κάνει ο Στέφανος Μάνος; Το ερώτημα αυτό είναι εύλογο, καθώς ο νεοφιλελεύθερος κ. Μάνος μόνο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λειτουργεί όταν δηλώνει ότι «δεν μου αρέσει που λέει ο Μητσοτάκης ότι δεν θα

κάνει απολύσεις».

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά πιέζει τη Ν.Δ. να κρατήσει ακραία νεοφιλελεύθερη στάση και δείχνει ότι δεν αρκείται καν στη δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. για επαναφορά του κανόνα «μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις».

Σε μια κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αντιδημοφιλές στους δημοσίους υπαλλήλους και ο Αλέξης Τσίπρας ορίζει ως βασική διαχωριστική γραμμή του το δίπολο Αριστερά - νεοφιλελευθερισμός, ο κ. Μάνος μόνο ζημιά προκαλεί στη Ν.Δ. με τέτοιες προκλητικές δηλώσεις, όπως αυτές που έκανε στη χθεσινή συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Μάλιστα, ο ιδρυτής της Δράσης, η οποία έχει προσχωρήσει στη Ν.Δ. και αρκετά στελέχη της είναι υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές, δεν αρκείται σε ένα αντικοινωνικό μανιφέστο, αλλά προκαλεί χαρακτηρίζοντας τους δημοσίους υπαλλήλους «άχρηστους». Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τις κατά καιρούς αναφορές Μητσοτάκη ότι δεν θα κάνει απολύσεις, ο κ. Μάνος αναρωτιέται: «Δηλαδή, τι μας λέει; Οτι θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε ως φορολογούμενοι όλους αυτούς που δεν χρειάζονται; Δηλαδή, εγώ θα πληρώνω άχρηστους;» Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο κ. Μάνος πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά σε κάθε περίπτωση το μόνο που πετυχαίνει είναι να προκαλεί προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία.

Η ιδεοληψία διάφορων συμβουλατόρων του κ. Μητσοτάκη, που εμφορούνται από τις ίδιες νεοφιλελεύθερες εμμονές με τον κ. Μάνο, αρκετά προβλήματα προξένησαν με την -επί της ουσίας αντισυνταγματική- πρόταση της Ν.Δ. για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πρακτικά ακυρώνει και τη δέσμευση για μείωσή του κατά 30%· αντίστοιχα και με το «ασφαλιστικό Πινοσέτ». Αυτοί που θέλουν απολύσεις στο Δημόσιο μετά την πρωτοφανή αποψίλωσή του στα χρόνια της κρίσης έχουν αναρωτηθεί πόσο ανορθολογικό είναι κάτι τέτοιο;

Keywords
Τυχαία Θέματα