Η δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση δεν ωφέλησε το ΚΚΕ

Η δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση δεν ωφέλησε το ΚΚΕ27.05.2019Πρόσωπα

Σε εκλογικό στραπάτσο οδηγήθηκαν επί της ουσίας τα αριστερά κόμματα, με πλέον ενδεικτική την περίπτωση του ΚΚΕ...

... δεδομένου ότι δεν κατάφεραν να καρπωθούν τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι νωρίς το πρωί το ΚΚΕ φαινόταν ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό 5,76%, δηλαδή μόλις...

0,22 % πάνω από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και μισή ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα από τις ευρωεκλογές 2014 (είχε λάβει 6,11%). Το αποτέλεσμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι θετικό για το ΚΚΕ, που ύστερα από μια τετραετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την εφαρμογή τρίτου Μνημονίου δεν κατάφερε να αυξήσει τις δυνάμεις του.

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας απέδωσε το αρνητικό αποτέλεσμα στις ψεύτικες υποσχέσεις, στην πόλωση και στα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν και έκανε λόγο για μια «αντιλαϊκή εναλλαγή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.».

Επίσης, στα ίδια επίπεδα διατηρήθηκαν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέχρι νωρίς το πρωί φαινόταν ότι θα λάβει ποσοστό 0,71%. Στις ευρωεκλογές του 2014 είχε λάβει 0,72% και στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 είχε συγκεντρώσει 0,85%.

Ιδιαίτερα χαμηλά παρέμεινε και το ΜΛ ΚΚΕ (μέχρι νωρίς το πρωί φαινόταν να λαμβάνει ποσοστό της τάξης του 0,22%). Στις ευρωεκλογές του 2014 είχε λάβει 0,19% και στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 είχε συγκεντρώσει 0,16%.

Keywords
Τυχαία Θέματα