ΑμεΑ και αρτιμελείς, χέρι χέρι στους Αγώνες Χαράς

ΑμεΑ και αρτιμελείς, χέρι χέρι στους Αγώνες Χαράς 16.05.2018Πρόσωπα

Με επιτυχία στέφθηκαν οι 11οι Αγώνες Χαράς για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που διοργανώθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Campion School, στην Παλλήνη.

Πρόκειται για μια διοργάνωση στην οποία μαθητές με αναπηρία έρχονται κοντά με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία και

διαγωνίζονται κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

Οι φετινοί αγώνες για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ενώ έξι ολυμπιονίκες ήταν εκεί, προκειμένου να στηρίξουν έμπρακτα τις προσπάθειες των παιδιών. Στα highlights της εκδήλωσης ήταν αναμφισβήτητα η στιγμή που ο Σάκης Ρουβάς εμφανίστηκε στον χώρο προκειμένου να ενθαρρύνει κι εκείνος τις προσπάθειές των παιδιών, τα οποία ενθουσιάστηκαν με την παρουσία του.



Στο μήνυμά της η πρόεδρος της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου έκανε ειδική μνεία για τον σκοπό των αγώνων, ο οποίος είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών και η εναρμόνισή τους με τον τυπικό πληθυσμό. Επιπροσθέτως παρατήρησε ότι οι Αγώνες Χαράς έχουν καταστεί ένα κορυφαίο ετήσιο κοινωνικό και αθλητικό γεγονός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμπλήρωσαν τα 11 έτη τους καταρρίπτοντας παράλληλα το δικό τους ρεκόρ: συμμετείχαν για πρώτη φορά 28 φορείς ειδικής αγωγής και ειδικά σχολεία ενώ ο αριθμός των παιδιών ξεπέρασε τα 280. Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας των φετινών αγώνων ήταν και η εφημερίδα «δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα