Novartis: Νέα θυελλώδης συζήτηση για το πόρισμα (Παρασκευή) στη Βουλή

Novartis: Νέα θυελλώδης συζήτηση για το πόρισμα (Παρασκευή) στη Βουλή16.05.2018Παρασκήνιο

Θυελλώδης αναμένεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή επί του πορίσματος της προκαταρκτικής της Novartis, αφού, εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, το «παρών» αναμένεται να δώσει

και η πλειοψηφία των πολιτικών προσώπων που ενέχονται στη δικογραφία του πολύκροτου σκανδάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθούν οι Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Βενιζέλος, Αδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Κουτρουμάνης, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος προσανατολίζεται να στείλει γραπτό υπόμνημα. Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποια στάση θα κρατήσουν οι Παναγιώτης Πικραμμένος και Μάριος Σαλμάς.

Να σημειωθεί ότι τα «όργανα» έχουν ήδη αρχίσει, αφού έχει ξεσπάσει σφοδρή κόντρα επί της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, λόγω της λύσης των δέκα καλπών που προκρίνεται, μία για κάθε πολιτικό πρόσωπο δηλαδή, που δεν βρίσκει σύμφωνη την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης (Ν.Δ.) κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση ότι παραβιάζει τον κανονισμό, με τον πρόεδρο της Βουλής να αντιτείνει ότι η πρόταση για δέκα κάλπες προέρχεται από τις υπηρεσίες, και όχι από την κυβέρνηση. Σε αυτό το κλίμα, αβέβαιο παραμένει ποια στάση θα κρατήσουν τα κόμματα την Παρασκευή, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απέχει από την ψηφοφορία.

Κατερίνα Κανάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα