Αλλαγή φρουράς σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού αλλά χωρίς τηλεοπτικές κάμερες

Αλλαγή φρουράς σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού αλλά χωρίς τηλεοπτικές κάμερες09.07.2019Πρόσωπα

Μέσα σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού και με πιστή τήρηση του πρωτοκόλλου έπειτα από πολλά χρόνια έγινε χθες το μεσημέρι η παράδοση - παραλαβή του πρωθυπουργικού γραφείου από τον απερχόμενο στον νέο πρωθυπουργό.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνθηκε από το Προεδρικό Μέγαρο στο Μαξίμου, όπου τον ανέμενε στην είσοδο ο Αλέξης Τσίπρας.



Ο κ. Μητσοτάκης με βήμα ταχύ ανέβηκε τις σκάλες και αντάλλαξε μια σύντομη και σφιχτή χειραψία με τον κ. Τσίπρα και στη συνέχεια οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας μπήκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπου είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση, χωρίς ωστόσο οι διάλογοί τους να καταγραφούν από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Μάλιστα την ώρα του τετ α τετ του νυν με τον απερχόμενο πρωθυπουργό οι συνεργάτες και ορισμένα από τα μέλη της φρουράς του κ. Τσίπρα μάζευαν τα τελευταία τους πράγματα και έβγαζαν τις τελευταίες αναμνηστικές φωτογραφίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και, μόλις ολοκληρώθηκε, οι ρόλοι αντεστράφησαν.

Ο κ. Τσίπρας ως φιλοξενούμενος πλέον περπάτησε στα αριστερά του κ. Μητσοτάκη κατευθυνόμενος προς την έξοδο του Μεγάρου Μαξίμου. Στα σκαλιά οι δύο άνδρες κοντοστάθηκαν και αντάλλαξαν ακόμα μία καθιερωμένη χειραψία. Ο κ. Τσίπρας με γρήγορο βηματισμό κατέβηκε τα σκαλιά, μπήκε στο αυτοκίνητό του και εξήλθε από το προαύλιο του Μαξίμου έπειτα από σχεδόν 4,5 χρόνια παραμονής.

Θετικά σχόλια

Η «αλλαγή φρουράς» στο Μαξίμου ολοκληρώθηκε με τον κ. Μητσοτάκη -κατά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα- να χαιρετά τους δημοσιογράφους και τους πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την περίφραξη του Μαξίμου. Στον δρόμο κάποιοι μεμονωμένοι πολίτες αποδοκίμασαν χλιαρά τον κ. Τσίπρα με τη φράση «άντε γεια», όταν το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού εισήλθε στην οδό Ηρώδου Αττικού.

Ωστόσο το περιστατικό ήταν άνευ σημασίας και ουδείς έδωσε περαιτέρω διάσταση.

Η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής προκάλεσε θετικά σχόλια καθώς γινόταν αυτόματα η σύγκριση με τα ευτράπελα του 2015, όταν ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε και δεν παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε για αρκετή ώρα στο Μαξίμου μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Γρηγόρη Δημητριάδη και Στέλιο Πέτσα προκειμένου να βάλουν τις τελευταίες πινελιές στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής ο κ. Μητσοτάκης έκανε και το πρώτο tweet μέσω του πρωθυπουργικού λογαριασμού, αναρτώντας το βίντεο με τη δήλωσή του μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα