Αλαλούμ με το άρθρο 3 που αφορά τη θρησκεία

Αλαλούμ με το άρθρο 3 που αφορά τη θρησκεία15.02.2019Βουλή

Στη ΝΔ διέρρεαν ότι δεν πέρναγε

Ανευ προηγουμένου σύγχυση και αλαλούμ επικράτησαν χθες το απόγευμα με την τύχη του άρθρου 3 για το «ουδετερόθρησκο» του κράτους, καθώς, πριν ανακοινωθεί το επίσημο αποτέλεσμα στην Ολομέλεια, «γαλάζια» στελέχη άφηναν να διαρρεύσει πως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 151.

Ωστόσο, άπαντες έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε από το βήμα ότι το άρθρο εγκρίθηκε, και μάλιστα όχι οριακά, μια και η προσθήκη της ερμηνευτικής

δήλωσης «προς την κατεύθυνση της κατοχύρωσης της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους» έλαβε συνολικά 157 ψήφους. Ισχνή πλειοψηφία 151 βουλευτών έλαβε, όμως, η διάταξη που αναφέρει ότι «η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη» και πως «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία».

Αγία Γραφή

Την ίδια ώρα, με 167 ψήφους εγκρίθηκε η κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου που αναφέρει ότι «το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο» και πως η επίσημη μετάφρασή του απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, πάντως, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι ορισμένοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και να καταγράψουν κυβερνητική ήττα.

Keywords
Τυχαία Θέματα