Αίτηση στον Πτωχευτικό κατέθεσε ξανά η Folli Follie

Αίτηση στον Πτωχευτικό κατέθεσε ξανά η Folli Follie15.11.2018Επιχειρήσεις

Διχάζουν οι κινήσεις Τζ. Κουτσολιούτσου

Από ερωτήματα φαίνεται πως συνοδεύεται η έγγραφη δέσμευση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου πως πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Folli Follie μέχρι την κατάθεση της αίτησης επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης και πάντως μέχρι το τέλος του έτους.

Την επιστολή δέσμευσης παρέδωσε χθες στους πιστωτές και τους συμβούλους

αναδιάρθρωσης της εταιρίας ο κ. Κουτσολιούτσος. Αυτό είχε τεθεί από τους συμβούλους ως προϋπόθεση για να συναινέσουν στην κατάθεση νέας αίτησης προστασίας από τους πιστωτές, ώστε να αναζητηθεί συμφωνία για σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie.

Κάποιοι από τους εμπλεκομένους θεωρούν, πάντως, πως η συγκεκριμένη επιστολή δεν αποτελεί ανέκκλητη δέσμευση και αφήνει παράθυρο για την παραμονή του Τζ. Κουτσολιούτσου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Πάντως, η διοίκηση εξασφάλισε το απαιτούμενο από τον νόμο (20%) ποσοστό των πιστωτών / δανειστών και κατέθεσε νέα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.

Εξηγήσεις

Η συζήτηση της αίτησης γίνεται σήμερα το πρωί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Τις έγγραφες εξηγήσεις τους για δύο κακουργηματικές πράξεις (απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος) παρέδωσαν χθες, διά των συνηγόρων τους, στον εισαγγελέα Γ. Δραγάτση η οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα επτά ύποπτοι για την υπόθεση της Folli Follie. Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας θα μελετήσει τα υπομνήματα και αξιολογώντας και το αποδεικτικό υλικό της έρευνάς του, αναμένεται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα