Πανηγυρισμοί από Τσίπρα για τη... φτωχοποίηση!

Πανηγυρισμοί από Τσίπρα για τη... φτωχοποίηση!09.01.2018Πρόσωπα

Παρά τα 70 προαπαιτούμενα που έπονται, ο πρωθυπουργός μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο για αξιολόγηση χωρίς μέτρα!

Μπορεί τα νέα επώδυνα μέτρα που θα εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες σε βάρος του ελληνικού λαού να έχουν ήδη ψηφιστεί και άλλα 70 προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να γίνουν νόμος του κράτους τις προσεχείς ημέρες, όμως

ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να τα βλέπει όλα... ρόδινα.

«Η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα» τόνισε για ακόμα μία φορά πανηγυρίζοντας, κατά τη χθεσινή ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι ποτέ ξανά δεν έχει ολοκληρωθεί τέτοια διαδικασία χωρίς να προστεθούν νέα μέτρα. Κατά τον πρωθυπουργό, η ελληνική οικονομία έχει μπει σε φάση ανάκαμψης και τα θεμελιώδη μεγέθη ανακάμπτουν σταθερά, ενώ χαρακτήρισε το 2018 «έτος ορόσημο», «έτος δικαίωσης» και «γεμάτο προκλήσεις».

Με ορόσημο το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, είπε ο κ. Τσίπρας, «ολοκληρώνουμε την τρίτη αξιολόγηση και περνάμε στο τελευταίο κεφάλαιο που συμφωνήσαμε υπό τις γνωστές συνθήκες το καλοκαίρι του 2015». Εκείνη τη χρονιά, εξήγησε, «προσπαθήσαμε να αντιστρέψουμε τη φορά των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα, δεν καταφέραμε όσα θα θέλαμε, αλλά το πρόγραμμά μας δεν μπορεί να συγκριθεί με τα δύο προηγούμενα προγράμματα».

Σε διθυραμβικούς τόνους, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «παρά τις αναμφισβήτητα κοινωνικές συνέπειες μπαίνουμε στην τελευταία φάση του προγράμματος, του μόνου προγράμματος που ολοκληρώνεται με επιτυχία».

Θετικά μηνύματα

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για θετικά μηνύματα και δείκτες στην οικονομία, για σταθερή μείωση της ανεργίας την τελευταία διετία, με 320.000 νέες θέσεις εργασίας, αν και το ποσοστό μερικής απασχόλησης παραμένει υψηλό, για μάχες με θετική έκβαση πολλές φορές στον τομέα της αδήλωτης εργασίας, μειώνοντας το ποσοστό από το 19% στο 13%, καθώς και για τομές στη γραφειοκρατία και την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους.

Για το νέο έτος εκτίμησε: «Θα είναι μια χρονιά επιτάχυνσης και εμβάθυνσης των δικών μας πολιτικών αντιλήψεων ώστε να κάνουμε πιο σαφές το δικό μας ταξικό πρόσημο και αυτό είναι το κλειδί για τη βελτίωση των συνθηκών».

Φλουρί και... ψηφιοποίηση για Καμμένο

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μετά το υπουργικό συμβούλιο και το φλουρί έπεσε στον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Τα πειράγματα έδωσαν και πήραν για τον κ. Καμμένο από τους συναδέλφους του, σε μια περίοδο που εμφανίζεται να διαφοροποιείται στο θέμα των Σκοπίων, αν και το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Πάντως, ο Πάνος Καμμένος δεν έκρυψε τη χαρά του.

Το δώρο για τον κ. Καμμένο αποκάλυψε λίγο αργότερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Οπως έγραψε στο twitter ο κ. Παππάς, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα ψηφιοποιηθεί κατά προτεραιότητα. «Μετά το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός έκοψε τη βασιλόπιτα. Ο υπουργός που θα έβρισκε το φλουρί θα κέρδιζε την ψηφιοποίηση του υπουργείου του από το υπουργείο Ψηφιακή Πολιτικής. Τυχερός ήταν ο Πάνος Καμμένος. Το ΥΠΕΘΑ θα ψηφιοποιηθεί πρώτο!».

Αντιπολιτευτικά πυρά για θράσος, τυχοδιωκτισμό και κοροϊδία

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί δεν έπεισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που με ανακοινώσεις τους εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μένει σε νησί, δεν είναι πολύτεκνος, δεν παίρνει ΕΚΑΣ, δεν αμείβεται με ειδικό μισθολόγιο και δεν χρειάζεται, βέβαια, επίδομα θέρμανσης. Αν του συνέβαινε ένα, έστω, απ’ όλα αυτά, δεν θα είχε το θράσος να ισχυριστεί σήμερα ότι η κυβέρνησή του δεν επέβαλε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, η οποία παρέπεμψε τον κ. Τσίπρα «στον Προϋπολογισμό που ψήφισε και επιβαρύνει για το 2018 τους Ελληνες με νέα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας αυτοπροβάλλεται ως ο πιο υπάκουος μνημονιακός πρωθυπουργός. Αυτό που θα μείνει από τη θητεία του, όμως, είναι η δήμευση της δημόσιας περιουσίας, η φτωχοποίηση, οι πλειστηριασμοί και η θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού για πολλές δεκαετίες».

Το ποτάμι

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στο «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε:

«Πρόκειται για μία από τις γνωστές κοροϊδίες του κ. Τσίπρα. Ηδη έχει ψηφίσει περικοπές των συντάξεων από τις αρχές του 2019 και μείωση του αφορολογήτου από τις αρχές του 2020».

Και συνέχισε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού: «Ο κ. Τσίπρας, αφού με τις τυχοδιωκτικές επιλογές του φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων άλλο ένα Μνημόνιο, βύθισε τη χώρα ξανά σε ύφεση και φόρτωσε κι άλλους φόρους, τώρα έχει εφεύρει νέο παραμύθι: Ερχεται το τέλος της επιτροπείας και θα μπορούμε να μοιράζουμε».

Η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε ότι «μία νέα φοροκαταιγίδα έρχεται από την όλο και σκληρότερη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Το τέλος του Μνημονίου ευρίσκεται μόνο εις τη φαντασία Τσίπρα - Καμμένου».

Η Ενωση Κεντρώων τόνισε πως «τα δύσκολα για την κοινωνία θα παρουσιαστούν από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, όταν θα αντιληφθεί ο λαός τι έχει ψηφιστεί στη Βουλή».
Τέλος, το ΚΚΕ μιλά για «χιλιοειπωμένα κλισέ» και «ξύλινη γλώσσα» περί «τέλους των Μνημονίων και της επιτροπείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα