Lidl: Σε διπλάσια τιμή η χρέωση της πλαστικής σακούλας

Lidl: Σε διπλάσια τιμή η χρέωση της πλαστικής σακούλας09.01.2018Επιχειρήσεις

Αλαλούμ έχει προκληθεί τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του περιβαλλοντικού τέλους στις πλαστικές σακούλες.

Αλλες επιχειρήσεις χρεώνουν και τις μικρότερες σακούλες, κάποιες δεν έχουν προσαρμόσει τις ταμειακές μηχανές τους και δεν τις χρεώνουν καθόλου, ενώ υπάρχει και η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl, που χρεώνει τις σακούλες με 8 λεπτά αντί για 4 που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή στη διπλάσια τιμή.

Μεγάλα

προβλήματα εμφανίστηκαν στα μίνι μάρκετ και στους φούρνους, καθώς εκεί ένα μεγάλο μέρος του κόσμου πηγαίνει για στάνταρ αγορές λίγων προϊόντων, με συνέπεια το τέλος των 0,04 ευρώ να γίνεται πιο ορατό λόγω της χαμηλής τιμής των προϊόντων (π.χ. ψωμί, γάλα κ.λπ.).

Το σίγουρο είναι ότι καταστηματάρχες και καταναλωτές μοιάζουν ακόμη μπερδεμένοι και θα χρειαστεί χρόνος για να αλλάξουν συνήθειες και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Το γεγονός αυτό ώθησε τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών να ζητήσει από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων με πάχος τοιχώματος 50-70μm, που παρέχουν οι εμπορικές επιχειρήσεις στους καταναλωτές. Ο εμπορικός σύλλογος θεωρεί επίσης αναγκαίο να μη διενεργηθούν άμεσα έλεγχοι και να μην επιβληθούν πρόστιμα, ώστε να δοθεί στις επιχειρήσεις ένα χρονικό περιθώριο προσαρμογής των φορολογικών ταμειακών μηχανών και των λογισμικών τους.

Keywords
Αναζητήσεις
ποσο χρεώνει τις σακούλες το λιννλ
Τυχαία Θέματα