16 χρόνια και 200.000 € ποινή στον Καρούζο

16 χρόνια και 200.000 € ποινή στον Καρούζο23.03.2018Δικαστικά

Από 14 έως 15 έτη σε Σκαφτούρα, Ρέστη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο μεγαλοκατασκευαστής Ιωάννης Καρούζος, ο οποίος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 16 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ για την εμπλοκή του στο αποκαλούμενο «Καρούζος-gate».

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, εκτός από τον Ιωάννη Καρούζο, ακόμη τέσσερις κατηγορουμένους στην υπόθεση, κατά περίπτωση για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και

έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Οι δικαστές επέβαλαν στην πρώην σύζυγο του Ιωάννη Καρούζου, τη Ρεβέκκα Σκαφτούρα, κάθειρξη 14 ετών και χρηματική ποινή επίσης 200.000 ευρώ, και στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη πέντε έτη. Στους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Ρεκούμη, εκπροσώπους της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ, της
οποίας πραγματικός ιδιοκτήτης φέρεται ότι είναι ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά και πέντε ετών αντίστοιχα. Ο γιος του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, Αθανάσιος, επίσης εκπρόσωπος της ΦΑΝΤΟΜ, κρίθηκε αθώος.

Οι δικαστές είπαν «ναι» στο αίτημα για αναστολή στην έφεση, πλην του Ιωάννη Καρούζου. H Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, είναι υποχρεωμένη να εμφανίζεται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και να διανυκτερεύει στην οικία της.

Μαρία Ζαχαροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα