Από 29 Μαρτίου η καταβολή δώρου Πάσχα και επιδομάτων σε ανέργους

Από 29 Μαρτίου η καταβολή δώρου Πάσχα και επιδομάτων σε ανέργους23.03.2018Οικονομία

Από την Πέμπτη 29 Μαρτίου θα αρχίσει η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας, του δώρου Πάσχα και της ειδικής παροχής

προστασίας μητρότητας στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού:

• Από την Πέμπτη 29 Μαρτίου θα καταβάλλεται το δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
• Την ίδια μέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρόνια ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 29 Μαρτίου έως 15 Απριλίου.

Η προπληρωμή των επιδομάτων στους δικαιούχους που υποχρεούνται σε αυτοπρόσωπη παρουσία γίνεται εφόσον παρουσιαστούν στα ΚΠΑ ως οφείλουν. Οι πιστώσεις θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Επίσης, έχει γίνει γνωστό ότι την Τετάρτη 28 Μαρτίου θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 284.795 δικαιούχους. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό ποσό είναι ίσο με ή πάνω από 100 ευρώ ανά μήνα.

Εισφορές και δόσεις ρύθμισης με καταληκτικές ημερομηνίες 29, 30 Μαρτίου και 2 Απριλίου, λόγω των αργιών, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και τη Δευτέρα 2 Απριλίου, μπορούν να αποσταλούν στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 3 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα