Εφτάψυχη η Αργεντινή

Εφτάψυχη η Αργεντινή27.06.2018Ποδόσφαιρο

Εφτάψυχη η Αργεντινή, πάλεψε κόντρα σε όλους και σε όλα και πήρε την πρόκριση στους «16»

Κόντρα σε όλους και σε όλα η Αργεντινή επικράτησε 2-1 της Νιγηρίας στην Αγία Πετρούπολη και προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ! «Χρυσός» σκόρερ για την «αλμπισελέστε», που θα τεθεί αντιμέτωπη στην επόμενη φάση με τη Γαλλία (Σάββατο, 17.00) ο Ρόχο, ενώ κατάθεση ψυχής έκανε ο Μασεράνο αγωνιζόμενος με ματωμένο πρόσωπο σχεδόν σε όλο το δεύτερο

ημίχρονο.

Επειτα από εκπληκτική μεταβίβαση του Μπανέγα, ο Μέσι με μαγικό κατέβασμα της μπάλας και εξαιρετικό τελείωμα με το δεξί άνοιξε το σκορ για την «αλμπισελέστε» στο 14΄. Ετσι, έγινε ο τρίτος Αργεντινός που σκοράρει σε τρία Μουντιάλ μετά τους Μαραντόνα και Μπατιστούτα.

Ο μεγάλος σταρ της Αργεντινής άγγιξε και δεύτερο γκολ, έχοντας δοκάρι με εκτέλεση φάουλ στο 34΄. Παρ' όλα αυτά οι Νιγηριανοί κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με πέναλτι-δώρο του Τούρκου ρέφερι Τσακίρ (το καταλόγισε για τράβηγμα του Μασεράνο στον Μπαλογκάν και το μετέτρεψε σε γκολ ο Μόουζες στο 51΄).

Πάντως, αν ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματα των φάσεων ο Ιγκάλο, οι Αφρικανοί θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις (75΄, 83΄). Και το πλήρωσαν, αφού ο Ρόχο, ο οποίος, με τρομερό σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι και έπειτα από καταπληκτική σέντρα του δεξιού μπακ Μερκάδο έγραψε το 2-1 για την Αργεντινή. Μετά το γκολ αυτό ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ξέσπασε κάνοντας άσεμνες χειρονομίες. Ο Αργεντινός θρύλος έδωσε ρεσιτάλ και στο τέρμα του Μέσι (με έναν μονόλογο και κοιτάζοντας τον ουρανό, ενώ λίγο πριν από την ανάπαυλα συνελήφθη... κοιμώμενος στη θέση του).

ΝΙΓΗΡΙΑ (Ρορ Γκέρνοτ): Ουζόχο, Μπαλογκάν, Εκόνγκ, Ομερούο (90΄ Αϊόμπι), Μόουζες, Ετέμπο, Μίκελ, Ντίντι, Ιντόβου, Μούσα (90΄ Νουάνκο), Ιχεανάτσο (46΄ Ιγκάλο).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπαόλι): Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο (80΄ Αγουέρο), Μπανέγα, Μασεράνο, Πέρες (60' Παβόν), Ντι Μαρία (72΄ Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν.

Keywords
Τυχαία Θέματα