Τα «Βουβάλια» ακόμα τσακώνονται για τη «Μακεδονία»

Οι δύο πρωταγωνιστες των πολιτικών εξελίξεων της εβδομάδας Καμμένος και Κοτζιάς φαίνεται ότι δε «ξεκουράζονται» ούτε την Κυριακή συνεχίζοντας να διατηρούν και να κλιμακώνουν την ένταση ο καθένας από τη δική του πλευρά.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, η έγκριση από τη Βουλή των Σκοπίων,

τα plan b που παρουσιάστηκαν στις ΗΠΑ, οι παραιτήσεις, οι διάλογοι, οι επιστολές, τα απόρρητα κονδύλια, οι δηλώσεις βουλευτών στήριξης της Συμφωνίας έχουν κάνει τους δύο εκρηκτικούς πολιτικούς να αντιμάχονται χωρίς σταματημό.

Και πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα αυτά παίζει το tweeter το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως ως μέσο δημοσιοποίησης απαντήσεων, ερωτηματικών, δηλώσεων κ.α.. Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας στη μέση προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους γιατί η ισορροπία σίγουρα έχει χαθεί και απλά παρακαλεί να γλυτώσει την …ανισορροπία. Το ερώτημα είναι αν πλέον μπορούν να τα καταφέρουν.

Κοτζιάς: λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες

Έτσι ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε σημερινή ανάρτησή του στο twitter, απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αναφέρονται στους λόγους της παραίτησής του κάνει λόγο για λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, που υπονομεύουν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπειά του κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς,

«Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται. Έτσι χτυπάνε και τη λειτουργία της δημοκρατίας. Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης», έγραψε ο κ. Κοτζιάς.

Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστολια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρεπεια και την τιμη οποιου τους αντιστεκεται. Έτσι κτυπανε και τη λειτουργια τηςδημοκρατίας. Η παραιτηση ειναι πράξη ευθύνης

Nikos Kotzias (@NikosKotzias) October 21, 2018

Η επίστολή Κοτζιά και η επίθεση στον Καμμένο

Όπως αποκάλυψε άλλωστε σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», στην επιστολή παραίτησης του Ν. Κοτζιά, αφήνει αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για τα όσα είπε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ καθώς φέρεται να σημειώνει ότι «Η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Στη συνέχεια εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο και δεν μπορούν να υπάρχουν αυτονομήσεις και διπλές γραμμές, ειδικά σε πολύ σημαντικά εθνικά θέματα».

Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου περί «βαλκανικής συμμαχίας» φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς ο πρώην υπουργός φέρεται να θεωρεί ότι «έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας», ενώ «οι προτάσεις οφείλουν να προέρχονται είτε από τον πρωθυπουργό είτε από τον υπουργό Εξωτερικών. Οτιδήποτε άλλο είναι εθνικά επικίνδυνο για την περιοχή».

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα ότι «ένα ταξίδι στις ΗΠΑ και ειδικά από τον υπουργό Άμυνας πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής. Διαφορετικά, στέλνει λάθος μηνύματα σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο και επικίνδυνο γεωστρατηγικό περιβάλλον στην περιοχή. Και πρέπει να υπάρχει σταθερότητα σε αυτή την πολιτική».

Καμμένος καρφώνει τους «Μακεδονοκλάστες»

Από την άλλη πλευρά ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος με ένα πρωινό retweet δημοσιεύματος προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση από το εθνικιστικό Σκοπιανό VMRO και τίτλο: Καμμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO

Καμμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO https://t.co/MF96j2brXl μέσω @Olympiada

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) 21 Οκτωβρίου 2018

Λίγο αργότερα από το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στην Θεσσαλονίκη άστραψε και βρόντηξε για τα στελέχη που δείχνουν να του γυρίζουν την πλάτη μιλώντας οργισμένος για «Μακεδονοκλάστες» του κόμματός του, που τους είχε κάνει «τζάμπα μάγκες» στο παρελθόν και προειδοποίησε ότι είναι τελειωμένοι. Φωτογράφισε δηλαδή ανοιχτά τον Τέρενς Κουίκ που είναι εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» στο ΕΣ των ΑΝΕΛ, και βρίσκεται στο Κάιρο.

Ειδικότερα όπως σημείωσε: «Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι».

Επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ θα παραμείνουν στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή που το υπολογίζει τον Μάρτιο οπότε όπως έχουν συμφωνήσει θα επανεξετάσουν την πορεία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

The post Τα «Βουβάλια» ακόμα τσακώνονται για τη «Μακεδονία» appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα