Με αιχμές κατά Καμμένου η επιστολή παραίτησης Κοτζιά

13:07 21/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Με αιχμές κατά του Πάνου Καμμενου και του Plan B για το ΣΚοπιανό που ανέλυσε κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο υπουργός Άμυνας, είναι η επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».

Στην επιστολή του ο τέως ΥΠΕΞ φέρεται να επικαλείται πολιτικούς και όχι προσωπικούς λόγους για την παραίτησή τους, επισημαίνοντας ότι η εξωτερική πολιτική κανονικά χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ και πως δεν μπορεί να υπάρχουν

ενδοκυβερνητικές αυτονομήσεις και διαφορετικές γραμμές.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Καμμένου στην Ουάσινγκτον, σημειώνει ότι οι κινήσεις του έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας. Σύμφωνα με το «Εθνος», ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να υπογραμμίζει ότι τέτοιες προτάσεις κατατίθενται από τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Εξωτερικών και ότι οτιδήποτε άλλο είναι εθνικά επικίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, αναφέρει πως όταν τα ταξίδια του υπουργού Άμυνας δεν εντάσσονται σε μια σταθερή κυβερνητική στρατηγική καταλήγουν να στέλνουν λάθος μηνύματα.

Η 9σελιδη επιστολή προς τον κ. Τσίπρα φέρει τη σημείωση «αυστηρά προσωπική».

The post Με αιχμές κατά Καμμένου η επιστολή παραίτησης Κοτζιά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα