Μήνυμα Ιταλίας: Δεν θα βγούμε από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

14:08 21/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου στην Ιταλία τόσο ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ξεκαθάρισαν ότι η χώρα τους θα παραμείνει στο ευρώ και στην ΕΕ.

«Δεν θα βγούμε ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ούτε από το ευρώ, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε τους κανόνες», είπε ο Σαλβίνι προσθέτοντας ότι «με τη Γαλλία υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, αλλά αυτό θα λυθεί σε επίπεδο αστυνομιών.

«Όσο θα είμαι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, εγγυώμαι

ότι δεν θα βγούμε ούτε από την Ευρώπη, αλλά ούτε και από το ευρώ. Οι επόμενοι επτά με οκτώ μήνες, ενόψει και των ευρωεκλογών, θα είναι σημαντικοί για όλους τους λαούς, σε ό,τι αφορά το αίτημα για αλλαγή των κανόνων στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Λουίτζι Ντι Μάιο, υπουργός Εσωτερικών.

«Αναγνωρίζουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και θέλουμε να συζητήσουμε τα δίκια αυτού του προϋπολογισμού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον ιταλικό λαό», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Κόντε σημείωσε ότι στην απαντητική επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ιταλία θα αναφέρει ότι «η Ρώμη θα καθίσει στο τραπέζι με στόχο έναν εποικοδομητικό και ήρεμο διάλογο».

The post Μήνυμα Ιταλίας: Δεν θα βγούμε από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα