Τα πρώτα τμήματα των S-400 «πατάνε» το έδαφος της Τουρκίας – ΒΙΝΤΕΟ

15:25 12/7/2019 - Πηγή: Armynow

Η παράδοση των πρώτων τμημάτων του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν πλάνα από την άφιξη του πρώτου από τα αεροσκάφη, τα οποία μετέφεραν στην Τουρκία από τη Ρωσία τμήματα των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Τα πρώτα τμήματα

των S-400 έφτασαν στην αεροπορική βάση Μούρτεντ, κοντά στην Άγκυρα.

Το Βίντεο που δείχνει την στιγμή της παράδοσης των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων  μετέδωσε το TRT:

Κατά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η παράδοση εξαρτημάτων των συστημάτων αεράμυνας θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε από την πλευρά του ότι η Τουρκία διατηρεί στενές επαφές με τη Ρωσία στο πλαίσιο των παραδόσεων των S-400 και οι παραδόσεις συνεχίζονται ομαλά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε από την πλευρά ​του ότι τα επόμενα τμήματα των S-400 θα παραδοθούν βάσει του προγραμματισμού και σύμφωνα με τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί.

Russian S-400 hardware deployment starts. Click the link to see the first footage of the deployment https://t.co/xXwC9LwNJZ pic.twitter.com/S2qIzHNh4l

— Hürriyet Daily News (@HDNER) 12 Ιουλίου 2019

Η Μόσχα επιβεβαιώνει οι Αμερική προειδοποιεί

Στη Μόσχα, μια εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας, η Μαρία Βαραμπιόβα, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ πως «τα συστήματα S-400 άρχισαν να παραδίδονται στην Τουρκία».

Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ένα άλλο αεροπλάνο με άλλα στοιχεία των S-400 πρόκειται να απογειωθεί «προσεχώς» και μια τρίτη παράδοση άνω των 120 πυραύλων διαφόρων τύπων θα γίνει «στο τέλος του καλοκαιριού» δια θαλάσσης.

Εξάλλου μια άλλη πηγή δήλωσε στο TASS πως περίπου είκοσι τούρκοι στρατιωτικοί εκπαιδεύθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο στη Ρωσία στη χρήση των S-400 και 80 άλλοι πρόκειται να εκπαιδευθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η Τουρκία απέρριψε την Τετάρτη μια πολλοστή αμερικανική προειδοποίηση σχετικά με την αγορά αυτών των ρωσικών πυραύλων και κάλεσε την Ουάσινγκτον να μην πάρει μέτρα που μπορεί «να βλάψουν τις σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν πράγματι πως τα ρωσικά συστήματα δεν είναι συμβατά με τις δυνάμεις του NATO, μέλος του οποίου είναι η Άγκυρα.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε πως η συμμαχία «ανησυχεί» για την παράδοση των ρωσικών πυραύλων στην Τουρκία. «Η διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεών μας έχει ουσιαστική σημασία για την πραγματοποίηση των επιχειρήσεων και των αποστολών μας», εξήγησε.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί πως υπάρχει κίνδυνος οι ρώσοι αξιωματικοί, που θα εκπαιδεύσουν τους τούρκους στρατιωτικούς στους S-400, να μπορέσουν ταυτόχρονα να διεισδύσουν στα τεχνολογικά απόρρητα του νέου «αόρατου» αμερικανικού αεροπλάνου F-35, το οποίο θέλει επίσης να αποκτήσει η Τουρκία.

Στις αρχές Ιουνίου το Πεντάγωνο είχε θέσει τελεσίγραφο στην Άγκυρα ότι έχει στη διάθεσή της μέχρι τις 31 Ιουλίου για να παραιτηθεί από την αγορά των ρωσικών πυραύλων, διότι διαφορετικά θα αποκλειστεί πλήρως από το πρόγραμμα των F-35 στο οποίο συμμετέχει.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση S-400 στην Τουρκία στα τέλη του 2018. Ένα χρόνο αργότερα, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία την πώληση πυραύλων Patriot αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η Άγκυρα δεν την έχει αποδεχθεί, λέγοντας ότι οι όροι της δεν είναι τόσο καλοί όσο εκείνοι που πρότεινε η Ρωσία για τους S-400.

Με πληροφορίες από sputniknews.gr ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

The post Τα πρώτα τμήματα των S-400 «πατάνε» το έδαφος της Τουρκίας – ΒΙΝΤΕΟ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα