Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν ήθελα απλώς να κάτσω σε μια καρέκλα…

15:02 12/7/2019 - Πηγή: Aixmi

H Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε, πρώτη φορά, για τις συνθήκες που την οδήγησαν εκτός κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως εξήγησε, δεν δέχθηκε το υπουργείο Τουρισμού που της πρότειναν συνεργάτες του πρωθυπουργού διότι είχε δουλέψει στον τομέα αυτό επί κυβερνήσεως Σαμαρά και θεωρεί ότι έχει κάνει εκεί τον κύκλο της.

Η πρώτη βουλευτής της Α΄Αθηνών είπε στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Γιάννη Σαραντάκο στο Open ότι δούλεψε τα τελευταία διόμισι χρόνια ως τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ και περίμενε την

αξιοποίησή της στον τομέα αυτό. Άφησε δε να εννοηθεί ότι υπήρχε σχετική συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Την ημέρα που ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης επέλεξα να μη μιλήσω για να μη δημιουργήσω περισσότερο θόρυβο και να μη δημιουργηθούν στρεβλώσεις και παρερμηνείες. Αυτό, τελικά, δεν αποφεύχθηκαν και αποφάσισα να μιλήσω. Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Ήμουν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Ο πρωθυπουργός, αυτός αποφασίζει, μου πρότεινε το Τουρισμού. Εγώ εκεί είχα κάνει τον κύκλο μου. Δεν ζήτησα τίποτα, σε αυτές τις περιπτώσειςδεν γίνεται κουβέντα. Σου λέει κάποιος «σου προτείνουμε το υπουργείο Τουρισμού» και εσύ λες «ευχαριστώ θα προτιμήσω να παραμείνω απλή βουλευτής και να στηρίξω από τη Βουλή κυβερνητικό έργο». Όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια, σου έχει αναθέσει ως αρχηγός της αντιπολίτευσης τον τομέα του Πολιτισμού, έχεις μια συμφωνία ότι αυτή θα είναι η θέση σου σε ένα κυβερνητικό πόστο και σου λένε «τον Πολιτισμό θα τον έχει άλλος κι εσύ αν θες μπορείς να πας στο Τουρισμού«. Είμαι παρούσα στη μεγάλη μάχη και προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για την πολιτική αλλαγή, την ανάπτυξη και την ανάταξη της μεσαίας τάξης. Δεν με ενδιαφέρει απλά να καθίσω σε μια καρέκλα«..

Η κυρία Κεφαλογιάννη πρόσθεσε πως το ενδεχόμενο σύζευξης Πολιτισμού – Τουρισμού ήταν σκέψη που είχε συζητηθεί από τότε που ανέβαλε εκείνη τον τομέα Πολιτισμού της ΝΔ, σημειώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είχε δείξει ότι το σκεφτόταν. Νομίζω το είχε πει και σε μια συνέλευση του ΣΕΤΕ».

The post Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν ήθελα απλώς να κάτσω σε μια καρέκλα… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα