Σαρωτικές αλλαγές στη δομή και διοίκηση των ΕΔ, πότε έρχονται;

09:47 23/8/2019 - Πηγή: Armynow

Το πρόσφατο θέμα που προέκυψε με τη διαρροή εγγράφου για τη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών, είναι απλά μια ιδέα από όλα όσα θα γίνουν το επόμενο διάστημα και σχετίζονται άμεσα με τη δομή και τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά από δημοσιογραφική έρευνα που κάναμε, χωρίς να υπερβούμε τα όρια της δεοντολογίας και χωρίς να απαιτήσουμε παρατυπίες, φαίνεται πως τα Επιτελεία έχουν πάρει «φωτιά». Μια σειρά εντολών, κυρίως από την πλευρά του ΥΦΕΘΑ Στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή (μόλις αυτός πήρε τις αντίστοιχες αρμοδιότητες) για προτάσεις από τα Επιτελεία σχετικά με ζητήματα αναδιαμόρφωσης της

δομής αλλά και την αναπροσαρμογής της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, έδωσαν αρκετή δουλειά στους Επιτελείς.

Φαίνεται πως πάμε για σαρωτικές αλλαγές με άμεσες συνέπειες και αποτελέσματα που θα φανούν σύντομα από αυτές. Οι εξαιρετικά σφιχτές ημερομηνίες υποβολής προτάσεων (η πλέον μακρινή, εξ όσων μάθαμε, είναι στο τέλος Σεπτεμβρίου) αλλά και ο τρόπος που ενεργεί ο ΥΦΕΘΑ εγγυώνται πως πολύ σύντομα πρέπει να περιμένουμε νομοθετικές ρυθμίσεις για μια σειρά θέματα εξέλιξης, αξιολόγησης και τρόπου διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, υπάρχουν αρκετά “σημάδια” που θέτουν σε άλλη βάση ζητήματα όπως η εκπαίδευση, η εφεδρεία, η προσαρμογή σε νέα δεδομένα της θητείας και η ανάπτυξη εντός των Ενόπλων Δυνάμεων νέων δυνατοτήτων για την υποστήριξη τεχνολογικών και επιχειρησιακών αναγκών.

Το σίγουρο είναι πως μας περιμένει ένα πολύ ενδιαφέρον φθινόπωρο με αρκετά θέματα που μάλλον θα ταρακουνήσουν πολλούς αλλά και θα “χαλάσουν” τη βολή κάποιων που έχουν βολευτεί πίσω από καθήκοντα κι αρμοδιότητες χωρίς καμία ουσία αλλά με γραφειοκρατική και μόνο “αξία”.

The post Σαρωτικές αλλαγές στη δομή και διοίκηση των ΕΔ, πότε έρχονται; appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα