Τα “κλικς”, το Σώμα των Υπαξιωματικών, οι Συνδικαλιστές των ΕΔ και ο ΥΦΕΘΑ

19:15 22/8/2019 - Πηγή: Armynow

Βγήκε ένα έγγραφο στην επιφάνεια, το οποίο εκδόθηκε από το Στρατιωτικό Γραφείο του ΥΦΕΘΑ, Στρατηγού Αλικιβιάδη Στεφανή, με τη μορφή διαρροής (από ποιόν;).

Πώς διέρρευσε, ποιος το έδωσε σε συγκεκριμένα ενημερωτικά sites και πως έγινε θέμα δημοσιότητας μια εντολή για διενέργεια μελέτης επί ενός εξαιρετικά σοβαρού ζητήματος είναι άξιον έρευνας και απαντήσεων.

Να δούμε λόγο τ’ απόνερα από την ιστορία αυτή. Εσωτερικό έγγραφο του Στρατιωτικού Γραφείου του ΥΦΕΘΑ βγαίνει φόρα παρτίδα στην επιφάνεια

κι αφού το site που το έβγαλε έκανε μερικές χιλιάδες “κλικς” το αναπαρήγαγε κι άλλος. Ποιος το έδωσε αυτό το έγγραφο σε ποιόν και γιατί; Υπάρχει περίπτωση να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση γι’ αυτό;

Τι λέει λοιπόν το έγγραφο αυτό; Εντέλει το ΓΕΕΘΑ να κάνει μελέτη για τη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών στα πλαίσια της μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων. Για τους μη γνωρίζοντες, κι αυτοί είναι πολλοί, το ίδιο θέμα είχε ανακινηθεί και προ δεκαετίας και μάλιστα είχαν εκπονηθεί κι ανάλογες μελέτες, με τα τότε δεδομένα. Κάποιοι το είδαν θετικά κι άλλοι αρνητικά. Σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν και Συνδικαλισμό και το πιο ωραίο είναι πως διαθέτουν κι άλλη κουλτούρα, σε πολλά επίπεδα.

Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι η ανάγκη των στελεχών να επενδύσουν σε σπουδές και προσόντα και πολύ περισσότερο οι ανάγκες για αναδιαμόρφωση του τρόπου διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διαφοροποιήσει πολλά. Είναι αρκετοί εκείνοι που αγνοούν σκοπίμως ή για να συντηρήσουν μικροσυμφέροντα, θεσούλες και παγιωμένες τακτικές τις αλλαγές που απαιτούνται να γίνουν σε βάθος.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι οι συνδικαλιστές που διεκδικούν ρόλο και απαιτούν να έχουν άποψη σε θέματα που διόλου τους αφορούν αλλά και επιπρόσθετα δεν έχουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία να επεξεργαστούν. Μόνο με τη διαρροή του εγγράφου έγινε χαμός τόσο από τους ίδιους τους συνδικαλιστές όσο και από τους αποφοίτους των παραγωγικών σχολών υπαξιωματικών. Άλλοι θεωρούν πως χάνουν προνόμια, άλλοι πως καταστρέφεται η κεριέρά τους, άλλοι πως η συντέλεια του κόσμου είναι κοντά.

Στον τόπο που ανθεί κι ακμάζει η “φαιδρά πορτοκαλέα” από αρχαιοτάτων χρόνων δε θα περιμέναμε άλλου είδους αντιδράσεις, ήταν όλα αναμενόμενα. Το γεγονός πως η Πολιτική Ηγεσία σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιθυμούν σφόδρα να γυρίσουν σελίδα έχει και θα έχει πολλές και συστηματικές αντιδράσεις.

Μένει να δούμε αν για ακόμη μια φορά οι αντιδράσεις αυτές θα έχουν αποτέλεσμα. Αν και τα σημάδια δείχνουν πως μάλλον “οι τουφεκιές στον αέρα” είναι και άστοχες και παράκαιρες. Είναι όμως “τροχειοδεικτικές” των προθέσεων εκείνων που τις ρίχνουν, που σημαίνει πως μας αποδεικνύουν στην πράξη ότι καθόλου δεν “καίγονται” για το παρόν και το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά μόνο για την πάρτη τους.

The post Τα “κλικς”, το Σώμα των Υπαξιωματικών, οι Συνδικαλιστές των ΕΔ και ο ΥΦΕΘΑ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα