Γιατί συνεχίζουν τις παραβιάσεις τα τουρκικά CN-235;

09:59 6/8/2019 - Πηγή: Armynow

Χθες μετά από καιρό οι Τούρκοι επανήλθαν με 50+ παραβιάσεις στο Αιγαίο. Οι μισές έγιναν από τα κατασκοπευτικά CN-235. Τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

Εδώ και αρκετό καιρό τα τουρκικά “κατασκοπευτικά” αεροσκάφη CN-235, τα οποία θεωρητικά είναι αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου (EW), ενώ διαθέτουν και συστήματα ELINT (Electronic Intelligence), SIGINT (Signal Intelligence) και COMMINT (Communications Intelligence).

Τι είναι αυτό που ωθεί την Τουρκία σε συνεχείς παραβιάσεις με τέτοιου είδους αεροσκάφη και μάλιστα σε σημείο που να γεννά απορίες σχετικά με την επιχειρησιακή στόχευση της γείτονος. Είναι αρκετοί αυτοί που ασπάζονται τη θεωρία πως η Τουρκία δοκιμάζει κάποια νέα συστήματα μέσα από τις παραβιάσεις αυτές. Η άκρα μυστικότητα σχετικά με τις διαρκείς αναβαθμίσεις συστημάτων Military Intelligence καθώς και η ανάπτυξη νέων τέτοιων συστημάτων από την Τουρκική αμυντική βιομηχανία, μπορεί να είναι μια απάντηση.

Όμως τελικά τι ψάχνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, το οποίο το γνωρίζουν τόσο καλά όσο κι εμείς; Μετά το πραξικόπημα του 2016, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μεταβληθεί σε ένα εσωστρεφές στρατιωτικό μόρφωμα χωρίς σπουδαίες επιχειρησιακές δυνατότητες από πλευράς ανώτατου στρατιωτικού προσωπικού. Ακόμα και ο νυν Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και πρώην Α/ΓΕΕΘΑ της χώρας Χουλουσί Ακάρ δεν έχει το καλύτερο δυνατό “όνομα” μεταξύ των στρατιωτικών στελεχών της γείτονος χώρας.

Οι διαρκείς παραβιάσεις των CN-235, έχουν πιθανόν σχέση και με την ανασφάλεια των Τούρκων σε επίπεδο ηγεσίας, αν και είναι ιδιαίτερα απλοϊκό το συμπέρασμα αυτό. Μια πιο ενδελεχής μελέτη από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας σχετικά με τις παραβιάσεις αυτές, ενδεχομένως να έδινε απαντήσεις, αν μάλιστα συνδυαστεί αυτή η μελέτη με τα δεδομένα της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, σε επίπεδο εταιρειών που εφοδιάζουν τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις, όπως για παράδειγμα η εταιρεία Havelsan.

The post Γιατί συνεχίζουν τις παραβιάσεις τα τουρκικά CN-235; appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα