Αναδρομικά στρατιωτικών: Βγήκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιστροφή

08:40 5/12/2018 - Πηγή: Armynow

Διαβάστε τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιστροφή στα αναδρομικά. Μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών βγήκε η ΚΥΑ.

Χθες αργά το βράδυ εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια. Να σημειωθεί ότι πριν την έκδοση της ΚΥΑ

σε ΦΕΚ είχε προηγηθεί η σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι τα οφειλόμενα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν εφάπαξ και με ξεχωριστή μισθοδοτική κατάσταση, μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου, ωστόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δηλώνουν έτοιμοι να τα καταβάλουν μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά τις κρατήσεις και την φορολόγηση των ποσών, η ΚΥΑ ορίζει ρητά ότι τα ποσά που θα αποδοθούν στους δικαιούχους τους θα υπόκεινται στις προβλεπόμενες ασφαλιστικές και άλλες κρατήσεις που ίσχυαν κατά την περίοδο από 01/08/2012 έως 31/12/2016, ενώ το ποσό θα φορολογηθεί με συντελεστή 20%.

Στη συνέχεια, η ΚΥΑ αναφέρει ότι ως έτος κτήσης των ποσών θα θεωρηθεί το φορολογικό έτος 2018. Αυτό σημαίνει ότι τα εφάπαξ επιδόματα δεν θα φορολογηθούν τμηματικά για κάθε προηγούμενο έτος από το 2012 ως και το 2016, όπως θα ήταν λογικό, αλλά θα φορολογηθούν το 2019 ως πρόσθετο εισόδημα του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται, ότι στο νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

Δείτε το ΦΕΚ στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως:

Κατεβάστε το αρχείο [153.96 KB]

The post Αναδρομικά στρατιωτικών: Βγήκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιστροφή appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα