Τζανακόπουλος για Μητσοτάκη: Έχει προεξοφλήσει αφαίρεση αρμοδιοτήτων δήμων -Απόλυση δημοτικών υπαλλήλων

Σκληρή επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τη δήλωση του, στην aftodioikisi.gr για την απλή αναλογική, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος, αφού αρχικά ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο για το «νέο Καλλικράτη» θα κατατεθεί εντός του επόμενου διαστήματος, από το υπουργείο Εσωτερικών και «θα εκκινήσει η διαδικασία για την ψήφισή του στο ελληνικό Κοινοβούλιο», στη συνέχεια σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ανέφερε:

«Ως προς την ουσία του θέματος,

ο κ. Μητσοτάκης νομίζω ότι για άλλη μια φορά επαναλαμβάνει τις γνωστές του θέσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει οι Δήμαρχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ελέγχουν και το 60%-65% των Δημοτικών Συμβουλίων, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα συνθέσεων, συναινέσεων, συγκλίσεων, αλλά και ελέγχου της πλειοψηφίας. Αυτή δεν μπορεί να είναι μια θέση, την οποία θα υπηρετήσει η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αναμορφώσει, να μεταρρυθμίσει, να εκσυγχρονίσει τους θεσμούς, όχι μόνο στο επίπεδο του κεντρικού κράτους, αλλά και στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης, πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και πάρα πολύ πρόσφατα, έχει μιλήσει με εξαιρετικά υποτιμητικό τρόπο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει προεξοφλήσει ότι, εφόσον ο ίδιος κάποια στιγμή έρθει στην εξουσία, πράγμα το οποίο δεν βλέπω εξαιρετικά πιθανό, θα αποδυναμώσει τους θεσμούς και τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε επίπεδο αρμοδιοτήτων, αλλά και σε επίπεδο εργαζομένων».

The post Τζανακόπουλος για Μητσοτάκη: Έχει προεξοφλήσει αφαίρεση αρμοδιοτήτων δήμων -Απόλυση δημοτικών υπαλλήλων appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα