Θεσσαλονίκη: Επί «ποδός πολέμου» ο δήμος για να καθαριστεί η πόλη

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει σιγά – σιγά η πόλη της Θεσσαλονίκης μία ημέρα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν ένα σωρό ζημιές. Συνεργεία της αντιδημαρχίας Καθαριότητας του κεντρικού δήμου δούλευαν με μάνικες και πιεστικά κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να καθαρίσει η πόλη από τη λάσπη που συσσωρεύτηκε μετά την ισχυρή βροχόπτωση.

«Όλο το βράδυ πλέναμε το κέντρο της πόλης για να έχουμε σήμερα μια καλύτερη εικόνα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ

ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την Καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Ο κ.Ζαχαριάδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν όλοι οι εργαζόμενοι τις τελευταίες ώρες προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, τα πάρκα και να επιδιορθωθούν άμεσα οι ζημιές στην πόλη.

«Βλέποντας και παρακολουθώντας τα δελτία καιρού και τις προγνώσεις φροντίσαμε να έχουμε καθαρά τα φρεάτια της πόλης. Παρόλα αυτά δημιουργήθηκαν προβλήματα, γιατί η πόλη δέχτηκε μεγάλη ποσότητα νερού σε μικρό διάστημα. Ήταν άμεση η κινητοποίηση του δήμου, το σύνολο των εργαζομένων και των μηχανημάτων βρέθηκαν στους δρόμους και μέσα σε 6,5 ώρες είχαμε αποκαταστήσει τα προβλήματα στην πόλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ζαχαριάδης.

Υπογράμμισε δε πως «οι σχάρες στα φρεάτια ήταν καθαρές και γι αυτό τα νερά αποστραγγίστηκαν τόσο γρήγορα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σχάρες «πετάχτηκαν» στον αέρα, διότι υπήρχε ροή, όμως ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού».

Τέλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος επισήμανε ένα πρόβλημα των τελευταίων ωρών με την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών και κάλεσε τους δημότες της Θεσσαλονίκης να μην τα εναποθέτουν για λίγο στους μπλε κάδους.

«Δυστυχώς ο φορέας που έχει την ευθύνη για τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους αρνείται να τα πάρει επειδή βράχηκαν. Είναι ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς όλα τα απορριμματοφόρα είναι γεμάτα με ανακυκλώσιμο υλικό και δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα. Γι’ αυτό ζητώ από τους συμπολίτες να μη βγάλουν τα ανακυκλώσιμα στους κάδους και να μας δώσουν μια μικρή πίστωση χρόνου» δήλωσε.

The post Θεσσαλονίκη: Επί «ποδός πολέμου» ο δήμος για να καθαριστεί η πόλη appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα