Διπλο φονικό:Ψύχραιμοι οι 4-Νέα στοιχεία-Έπονται αποκαλύψεις

Ψύχραιμοι εμφανίστηκαν το πρωί της Παρασκευής, σε μια πολύωρη, ως εξελίχθηκε, διαδικασία, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το στυγερό έγκλημα της Ζαλόγγου 7 το βράδυ της 19ης Απριλίου στον Στρόβολο. Πρόκειται για τους Λοΐζο Τζιωνή (1ος ύποπτος), τη Σάρα Σιαμς (2η ύποπτη), τον Λευτέρη Σολωμού (3ο ύποπτο) και Μάριο Χατζηξενοφώντος (4ος ύποπτος). Και οι τέσσερις παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στις 13 Ιουνίου, στις 09.00. Μέχρι τότε, όλοι τους θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Βασική

αιτία της καθυστέρησης της όλης διαδικασίας (άρχισε με μια ώρα καθυστέρηση, γύρω στις 10.30 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 14.00), ήταν το ζήτημα ασφάλειας της κατηγορούμενης Σάρας Σιαμς το οποίο ήγειρε ο συνήγορος υπεράσπισής της. Εις στήριξη του αιτήματος, έγινε αναφορά στα όσα η Αστυνομία ανέφερε στην πελάτισσά του προτού αυτή παρουσιαστεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Η πολύωρη διαδικασία διακόπηκε συνολικά δυο φορές.

Ο συνήγορος έκανε λόγο για «τοποθέτηση» της πελάτισσάς του στη σκηνή, ενώ, σε έντονο ύφος, ανέφερε ότι «σήμερα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν εναντίον της τις καταθέσεις που έδωσε». Σημείωσε, επίσης, ότι «έγιναν κάποια περιστατικά (με ανακριτική ομάδα), προτού δώσει καταθέσεις η πελάτισσά του». Εν τέλει, το Δικαστήριο απεφάνθη ότι στο παρόν στάδιο δεν εξετάζονται τα όσα ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης και ούτε εγείρεται ζήτημα ασφάλειας τόσο της Σιαμς όσο και των υπολοίπων, αφού αυτό είναι αρμοδιότητα των διωκτικών αρχών, να φροντίσουν, δηλαδή, για την ασφάλειά τους.

Τα νέα στοιχεία

Ενώπιον Δικαστηρίου παρουσιάστηκε μέρος του μαρτυρικού υλικού. Μέσα απ’ αυτή την παρουσίαση προέκυψαν νέα στοιχεία, που αφορούν, μεταξύ άλλων, τον εντοπισμό ακουστικών στη σκηνή του εγκλήματος. Τα ακουστικά αυτά έφεραν γενετικό υλικό μόνο της νεαρής. Σύνδεση γενετικού υλικού επίσης του τέταρτου υπόπτου εντοπίστηκε πάνω στο ρόπαλο το οποίο βρέθηκε στη σκηνή. Σύμφωνα, επίσης, με χειρόγραφο σημείωμα του ετεροθαλούς αδελφού, αυτός συνομίλησε με τη Σάρα λίγες μέρες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος και αυτή τού είχε εκφράσει φόβο για όσα έβλεπε στις ειδήσεις αναφορικά με το στυγερό έγκλημα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης ενώπιον Κακουργιοδικείου, επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά επίσημα ότι δείγμα του γενετικού υλικού του Τζιωνή ταυτίζεται με το φονικό μαχαίρι το οποίο ο ίδιος είχε υποδείξει στους ανακριτές πού είχε κρύψει.
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, τόσο ο ετεροθαλής αδελφός όσο και η συμβία του 33χρονου φέρονται να φοβόντουσαν τις αντιδράσεις του Τζιωνή. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το χειρόγραφο σημείωμα του ετεροθαλούς αδελφού, που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν άρεσε στον Τζιωνή να του λένε όχι και ότι είχε φοβηθεί ότι θα τον «έδερνε» όταν του αρνήθηκε να πάει μαζί του στο σπίτι.

Οι νέες αποκαλύψεις

Το ολοκληρωμένο παζλ της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης αναμένεται να παρουσιαστεί στις 13 Ιουνίου ενώπιον Κακουργιοδικείου. Εκεί, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για το πορτοφόλι του 60χρονου, το οποίο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Ωστόσο, όπως είχε αποκαλύψει προ εβδομάδων το ΣΙΓΜΑ, από την άρση του τραπεζικού απορρήτου δεν εντοπίστηκαν κινήσεις μέσω των πιστωτικών καρτών του 60χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα