Επιμονή Ελεγκτή στα όσα καταλογίζει σε Λοττίδη – Κουρσουμπά

Σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασε τα όρια με τις εκθέσεις του, διατείνεται ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ερωτηθείς ποια σχέση μπορεί να έχει με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος το αίτημα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να ελέγξει τους φακέλους της Επιτρόπου Διοικήσεως έναν προς έναν, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ξεκαθάρισε πως δεν θέλουν να δουν το περιεχόμενο των φακέλων.

Όπως εξήγησε, αυτό που ζήτησε η Υπηρεσία του από την κα. Λοττίδη είναι να δώσει μια κατάσταση ανά λειτουργό για τα έτη 2015, ‘16 και ΄17, αριθμό παραπόνων, τον αριθμό που ο κάθε ένας διεκπεραίωσε και αυτά

που εκκρεμούν ενώπιόν του.

«Το να ελέγξεις αν οι πόροι που έχει κάποιος στη διάθεσή του χρησιμοποιούνται με τον πλέον οικονομικό, αποτελεσματικό και αποδοτικότερο τρόπο, είναι η ουσία, η καρδιά της δουλειάς των Ελεγκτικών Υπηρεσιών», υπογράμμισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το θέμα με την κυρία Λοττίδη είναι ευρύτερο, καθότι υπήρξε μια αντίδραση εκ μέρους της κα. Λοττίδη ακόμη και όταν η Ελεγκτική Υπηρεσία υπέβαλε παρατηρήσεις σε σχέση με τη σύμβαση ενοικίασης για το κτίριο στο οποίο στεγάζεται.

«Άρα, το θέμα -πιστεύω- είναι ευρύτερο», τόνισε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, ο Γενικός Ελεγκτής υποστήριξε ότι, σύμφωνα με το πρώτο εξάμηνο του 2017, η διεκπεραίωση των παραπόνων στο γραφείο της Επιτρόπου είχε μειωθεί κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Θέλουμε να δούμε. Έχει 20 υπαλλήλους που πληρώνονται από τον φορολογούμενο πολίτη. Τι κάνουν αυτοί οι υπάλληλοι;», δήλωσε.

Σε σχέση με το δεύτερο μέτωπο που άνοιξε με την Επίτροπο Νομοθεσίας Λήδα Κουρσουμπά, ο κ. Μιχαηλίδης έκανε λόγο για παραδοξότητα.

Είναι ανεπίτρεπτο, σημείωσε, η Επίτροπος Νομοθεσίας να παρουσιάζει τον εαυτό της ως ένα γραφέα Υπουργείου που τής επιβλήθηκε μια απόφαση.

«Η κυρία Κουρσουμπά είναι Επίτροπος που αμείβεται όπως οι Επίτροποι, με αμοιβή επιπέδου Γενικών Διευθυντών, Γενικού Ελεγκτή. Αμείβεται μια χαρά, έκανε μια εισήγηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ό,τι του είπε, ο άνθρωπος το δέχτηκε», σημείωσε.

Για να προσθέσει ότι και το Υπουργικό ελέγχεται για την απόφαση, αφού είναι συμβαλλόμενο μέρος στις σχετικές συμβάσεις που η Υπηρεσία ελέγχει.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Ελεγκτής έκανε λόγο την Πέμπτη (10/5) για διασπάθιση δημοσίου χρήματος αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Επίτροπο Νομοθεσίας Λήδα Κουρσουμπά για την επιλογή των νομικών οι οποίοι και προετοίμασαν προσχέδια νομοσχεδίων στο πλαίσιο της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα