ΣτΕ: Αίτημα υπαλλήλων που ζητούν αναδρομικό διορισμό με αποδοχές του 1998

Στο ΣτΕ τέθηκε η προσφυγή των 2.200 δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι πέτυχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998 και διορίστηκαν 19 χρόνια μετά, σε δικαστήρια και εισαγγελίες ανά την Ελλάδα.

Η σημερινή συζήτηση στο ΣτΕ πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα από τους διορισθέντες υπαλλήλους, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης με τις οποίες προσλήφθηκαν

πέρσι, κατά το σκέλος εκείνο μόνο, που δεν εμπεριέχουν ρήτρα αναδρομής ως προς τη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους.

Συγκεκριμένα, ζητούν τον αναδρομικό διορισμό τους με πλήρη αναδρομική μισθολογική και βαθμολογική αποκατάσταση από το 1998 έως την ημέρα διορισμού του το περασμένο έτος.Οι δικαστικοί υπάλληλοι εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τον Δημήτρη Μέλισσα, ενώ παρέμβαση έκανε ο δικηγόρος Φώτης Χατζηφώτη που εκπροσωπούσε μέρος των 2.200.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξαν τρεις κατηγορίες επιτυχόντων. Η πρώτη κατηγορία οι οποίοι ανερχόντουσαν περίπου στους 2.500 και συμπεριλήφθηκαν άμεσα στους αρχικούς πίνακες κατάταξης του 1998. Η δεύτερη φάση αφορά περίπου 500 οι οποίοι προσλήφθηκαν με βάση το νόμο 3320/2005, που εκδόθηκε μετά την υπ΄ αριθμ. 2396/2004 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που δικαίωσε τους επιτυχόντες. Η τρίτη κατηγορία αφορά τους περίπου 2.200 επιτυχόντες οι οποίοι διορίστηκαν τον περασμένο έτος και έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μεταξύ άλλων από τους νομικούς παραστάτες των εργαζομένων υποστηρίχθηκε ότι μετά την απόφαση 2396/2004 της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έπρεπε οι αρμόδιοι υπουργοί να συμμορφωθούν ως προς όλους τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έτους 1998 και όχι για μερικούς μόνο (περίπου 500)Μάλιστα, αναφέρθηκε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το ΑΣΕΠ το 2011 ζήτησε την αποκατάσταση όλων των υποψηφίων, από την Κυβέρνηση, με τη θέσπιση ειδικής ρύθμισης.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

The post ΣτΕ: Αίτημα υπαλλήλων που ζητούν αναδρομικό διορισμό με αποδοχές του 1998 appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα