Ποιοι διεκδικούν χρίσμα για ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στο νομό Χανίων

Ένας από τους Νομούς στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο για λόγους συμβολισμούς, όσο και ουσιαστικούς αφού μπορεί να κρίνει την αυτοδυναμία της ΝΔ είναι η γενέτειρα του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλάμε φυσικά για το νομό. Χανίων. Εκεί εκλέγονται 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των οποίων ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ο Υφυπουργός Παύλος Πολάκης καθώς και ο Αντώνης

Μπαλωμενάκης, που έχει διατελέσει πρόεδρος εξεταστικών επιτροπών της Βουλής. Για να χτυπήσει την συγκεκριμένη εκλογική Περιφέρεια η ΝΔ, πρέπει να έχει στελέχη πρώτης γραμμής, αφού οι έξι συνολικά έδρες μπορεί να αποδειχτούν κρίσιμες για την αυτοδυναμία, όπως προείπαμε.

Στόχος της ΝΔ είναι να λάβει τουλάχιστον τρεις έδρες. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα. Μεταξύ άλλων του πρώην διευθυντή του ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, των δημοσιογράφων Καμπουράκη και Μπάμπη Παπαδημητρίου, του καθηγητή Θεόδωρου Φορτσάκη.

Όμως πλέον η ΝΔ αναζητά πρόσωπα που θα έχουν ιδιαίτερα ερείσματα στην τοπική κοινωνία.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες αλλά τοπικούς παράγοντες στο τραπέζι έχουν πέσει μεταξύ άλλων τα ονόματα του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης, ο πρώην συνεργάτη του ιδρύματος Μητσοτάκη, στέλεχος του γραφείου του προέδρου της ΝΔ και νυν Γ.Γ του Δήμου Χανίων Δημήτρη Φραγκάκη.

Επίσης εξετάζονται οι περιπτώσεις του γιού του προέδρου της Τράπεζας Χανίων, χειρούργου οδοντίατρου και πρώην υποψήφιου με το Ποτάμι Γιώργου Μαρακάκη. Η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης και επίσης πρώην υποψήφια με το Ποτάμι Δάφνη Μανουσάκη (η οικογένεια του πατέρα της συνδέεται στενά με την οικογένεια Μητσοτάκη). Η νομική σύμβουλος του Δήμου Χανίων δικηγόρος και φίλη της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Έλβη Στασσίνου. Ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης Λευτέρης Κοπάσης καθώς και ο στενός φίλος του Προέδρου γιατρός Γιάννης Κασελάκης.

Τέλος υπάρχει μία τελευταία κατηγορία λίγων αλλά…..ισχυρών νέων υποψηφίων σε ηλικία κανείς εκ των οποίων δεν είναι άνω των 45 ετών, οι οποίοι είτε τραβούν όπως λέγεται πολλούς ψήφους, είτε ο καθένας για δικούς του λόγους θεωρεί ότι όχι μόνο πρέπει να είναι υποψήφιος, αλλά και πως εάν δεν είναι θα υπάρξει πρόβλημα με το κόμμα και τις ψήφους που αυτό θα πάρει, αφού όπως λένε δικαιωματικά πρέπει να είναι υποψήφιοι. Πρόκειται για τον Γιώργο Σχοινοπλοκάκη δημοτικό σύμβουλο Χανίων πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα ο οποίος όμως στις εσωκομματικές εκλογές για την αρχηγία της ΝΔ στήριξε στον πρώτο γύρο τον κ.Τζιτζικώστα, τον Γιώργο Κονταξάκη από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας επί Μπακογιάννη και υποψήφιο βουλευτή, τον Νίκο Ξανθουδάκη ατσυνομικό και πρόεδρο της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών του Νομού, τον πρώην βουλευτή, Δήμαρχο και Γ.Γ Αθλητισμού πρώτο ξάδερφο του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκο Βιρβιδάκη.

Το θέμα είναι αν στα ψηφοδέλτια η ηγεσία της ΝΔ θα επιλέξει τη νέα γενιά ή τις…παλιοσιερές. Προς το παρόν υπάρχει ένα μπρα ντε φερ ανάμεσα στους παλιούς και τους καινούργιος, το οποίο αναμένεται να ενταθεί μέσα στο καλοκαίρι, αφού ως είθισται όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εκεί προς τα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε παραδοσιακά η οικογένεια παρόντος του Προέδρου και της Ντόρας περνούν μερικές μέρες χαλάρωσης στα όμορφα Χανιά στο πατρικό.

Οι υποψήφιοι είναι λοιπόν πολλοί άλλα ο θέσεις είναι μόλις έξι. Η κούρσα μόλις άρχισε…

The post Ποιοι διεκδικούν χρίσμα για ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στο νομό Χανίων appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα