Ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν μήνυσε τα παιδιά του

Άσπλαχνος; Ψυχικά άρρωστος; Ή απλά φιλοχρήματος;

Ο 88χρονος Αμερικανός αστροναύτης Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, έκανε μήνυση σε δύο από τα παιδιά του όπως επίσης και στην πρώην οικονομική του διευθύντρια με το αιτιολογικό ότι του έκλεψαν χρήματα κι ότι συκοφαντούν την κληρονομιά του.

Ο Όλντριν, μέλος του πληρώματος Apollo 11, το οποίο το 1969 έγινε η πρώτη αποστολή που προσγείωσε με επιτυχία δύο ανθρώπους στη Σελήνη, κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο της Φλόριντα. Η αγωγή

κατατέθηκε μία εβδομάδα μετά την υποβολή αίτησης των παιδιών του προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο των οικονομικών του.

Τα παιδιά του θέλουν να αναλάβουν την διαχείριση της ιδιωτικής εταιρείας του, Buzz Aldrin Enterprises, και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού του, το Ίδρυμα ShareSpace με το επιχείρημα ότι ο πατέρας τους πάσχει από άνοια. Δήλωσαν στον δικαστή πώς ο πατέρας τους έχει «γνωστική παρακμή» κι ότι χρειάζεται έναν νόμιμο κηδεμόνα. Ωστόσο,σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», ο πρώην συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν χρειάζεται τη κηδεμονία κανενός.

18232956

Ο Μπαζ Όλντριν, μέλος του πληρώματος Apollo 11, το οποίο το 1969 προσγειώθηκε στη Σελήνη

Στη μηνυτήρια αναφορά του ο ‘Ολντριν υποστηρίζει ότι η κόρη,ο γιος του όπως και η πρώην διευθύντριά του,Κριστίνα Κορπ, δεν ενέκριναν τις «προσωπικές του ρομαντικές σχέσεις» κι ότι του απαγόρευαν να βάλει…βέρα στο δεξί.

Στις αρχές του μήνα ο 60χρονος Άντριου Όλντριν και η αδερφή του Τζάνις Όλντριν, ισχυρίστηκαν πως ο πατέρας τους είχε αρχίσει πρόσφατα να συνεργάζεται με νέους φίλους που προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν από την οικογένειά του. Είπαν επίσης, ότι δαπανούσε χρήματα από εδώ κι από εκεί.

Στην μήνυσή του ο Όλντριν, υποστηρίζει πως ο γιος του και η κυρία Κορπ είχαν αναλάβει εσφαλμένα τον έλεγχο των οικονομικών του, συμπεριλαμβανομένων των «διαστημικών αναμνηστικών» και των «διαστημικών αντικειμένων» αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. «Το έκαναν για «το δικό τους πλουτισμό», όπως γράφει και προσθέτει πως «τον συκοφαντούσαν για χρόνια λέγοντας ότι πάσχει από άνοια». Ένας γιατρός που έχει οριστεί από το δικαστήριο θα αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας του Όλντριν στο τέλος της εβδομάδας.

The post Ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν μήνυσε τα παιδιά του appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα